Noul director interimar a ocupat, până în prezent, funcția de șef al Direcţiei Infrastructură şi Sisteme Informatice din cadrul Societății, conform unui comunicat transmis de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC). Gabriel Mocanu lucrează la Metrorex de peste 25 de ani.

Mariana Miclăuş care a demisionat, a preluat mandatul de director general interimar al Metrorex de la fostul director general, Marin Aldea, la data de 11 noiembrie 2019. Ea a condus anterior, în cadrul Metrorex, Serviciul Managementul Finanţărilor Externe, având o experienţă de peste 30 de ani în cadrul societăţii.

„Aşa cum am spus, de la începutul mandatului de ministru, un proiect extrem de important şi o prioritate de infrastructură este Magistrala de metrou M5 Râul Doamnei – Eroilor. Încă de la numirea doamnei Miclăuş în funcţia de director general interimar i-am spus că semnătura pusă pe un document care nu poate fi validat în teren înseamnă semnătura pusă pe actul de demisie”, a afirmat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

El a precizat că după mai multe discuții tehnice cu cei implicați în construcția magistralei M5, care l-au asigurat că termenul de dare în folosință va fi 30 iunie 2020, i-a transmis Marianei Miclăuş că, din acel moment, are mandatul pe masă.

„Este bine că doamna Miclăuş a înţeles că atunci când eşti într-o funcţie de răspundere pe lângă realizările profesionale, trebuie să îţi asumi şi eşecurile. Vreau să dau totodată un mesaj către toţi cei care nu îşi fac treaba şi cred că încă mai pot promite termene, pe care nu le îndeplinesc, că această vreme a trecut”, a afirmat Lucian Bode.

Pe 19 noiembrie 2019, ministrul Lucian Bode declara că a primit sub semnăturile conducerii Metrorex un grafic asumat, conform căruia Magistrala M5 Drumul Taberei va fi inaugurată undeva la jumătatea anului 2020. La acel moment, atrăgea atenția semnatarilor documentului că în cazul în care lucrurile nu se vor întâmpla astfel, semnăturile lor pe acel document echivalează cu un act de demisie.

Inaugurarea metroului din Drumul Taberei. Scuze și încă o amânare

Planul de Relansare Economică. 4, 3 miliarde de euro pentru autostrăzi și drumuri expres