Traian Băsescu a vorbit, marți, despre o situație complet incomodă pentru președintele Klaus Iohannis în contextul bătăliei din turul al doilea pentru fotoliul de la Cotroceni.

Fostul șef al statului a  declarat că Iohannis va avea mari probleme în al doilea tur al alegerilor prezidențiale, dacă îl va înfrunta pe Dan Barna, candidatul alianței USR-PLUS.

Europarlamentarul PMP consideră că votanții PSD se vor îndrepta către Barna, deoarece Iohannis este perceput de către simpatizanții social-democrați ca inamicul numărul unu.

„Barna e interesant. Eu încă spun că Barna are șanse să intre în turul doi. Asta dacă Dăncilă nu reușește să mobilizeze partidul. Iohannis va avea mari probleme dacă Barna intră în turul doi, din două motive. În primul rând, diaspora nu-i va mai fi rezervată, ci va fi împărțită între USR și PNL. În al doilea rând, va avea electoratul PSD din țară, care va vota împotriva domniei sale, a lui Iohannis, urmare a relațiilor pe care le-a dezvoltat cu PSD. Eu nu spun că a făcut rău. Și eu i-aș fi ciomăgit de câte ori puteam, dar e în fața unei realități. PSD îl consideră dușmanul numărul 1”, a declarat Traian Băsescu, la B1 TV.