Victor are simțul umorului și a aruncat un «Vali, te așteptăm la noi». Eu i-am răspuns <<Bine, așteaptă-mă>>, dar tot în glumă”, a relatat ieri Steriu, pentru EVZ, o discuție pe care a avut-o cu Ponta

Două surse de la vârful partidului construit de Victor Ponta și fostul vicepremier Daniel Constantin au relatat pentru EVZ că noua formațiune „patriotică” a încercat să-l convingă pe Steriu, numărul 2 din PMP, să se înscrie în PRO România după ce acesta va primi „certificatul de naștere” în instanță, adică după înregistrarea oficială în registrul partidelor politice de la Tribunalul București.

Planul PRO România era ca după racolarea lui Steriu să atragă și alți parlamentari PMP. „Repet, a fost o glumă, cred că Victor a spus asta la jumătate din parlamentari”, ne-a mai spus Steriu.

Pe cei doi îi leagă o veche relație de amiciție și Steriu a participat la lansarea de către Victor Ponta a partidului PRO România. De atunci însă, relațiile politice s-au răcit, spune deputatul PMP. Rămâne însă prietenia dintre ei, și Steriu nu a exclus o viitoare colaborare.

 Steriu își dorește o colaborare între PMP și PRO România pe teme parlamentare FOTO: EVZ

Colaborare în impas

„De la lansare nu ne-am mai întâlnit, fiecare și-a văzut de drumul lui. Legat de așteptările lor, dacă își serbează vreunul ziua de naștere sigur că mă voi duce. La Victor merg din 2001 la ziua lui, cam din doi în doi ani, iar cu Daniel am avut și întâlniri între familiile noastre. Dar una e prietenia noastră, alta este politica. Momentan, grupul PMP e solid și am treabă aici. Nu am în clipa de față vreo aspirație să mă înscriu în PRO România”, a spus Steriu pentru EVZ. Lucrurile s-ar putea schim ba însă rapid în mica formațiune: PMP este în pragul unui Congres în care este așteptat să fie ales urmașul lui Traian Băsescu, fuziunea dintre PMP și UNPR este contestată în instanță, iar PSD a racolat deja doi parlamentari PMP.

Ezitare

Fostul vicepremier Daniel Constantin, exclus din ALDE în urma unui conflict aprins cu Călin Popescu Tăriceanu, nu vrea să spună dacă l-ar primi pe Steriu în partid. „Nu comentez supoziții sau presupuneri, nu am făcut-o niciodată”, a spus el, ieri, pentru EVZ. „Am o relație veche de prietenie cu dl Steriu, dar nimic mai mult”, a adăugat acesta, legat de o posibilă trecere a PMPistului la PRO România.

Băsescu: Cu Ponta? Niciodată!

Președintele PMP Traian Băsescu a exclus categoric o eventuală colaborare cu formațiunea Pro România. „Cu Ponta? Niciodată! Păi, aduceți-vă aminte cât l-am acuzat că e mincinos, că e iresponsabil. Ponta nu are cum să fie un partener al PMPului!”, a spus Băsescu recent, la Neptun. Legat de prezența la lansarea formațiunii Pro România a președintelui executiv al PMP Valeriu Steriu, Traian Băsescu a spus că Ponta și Steriu au fost colegi și „e treaba lor”. „Asta e altceva, au fost colegi, e treaba lor! Nu îi spun eu domnului Steriu cum să își aleagă prietenii”, a comentat Traian Băsescu.