Scandalul "News of the World": Fostul editor, plătit de Murdoch deşi lucra pentru premierul britanic

Scandalul "News of the World": Fostul editor, plătit de Murdoch deşi lucra pentru premierul britanic

Premierul britanic David Cameron are, din nou, de dat unele explicaţii, în urma informaţiilor recente conform cărora fostul său director de comunicare, Andy Coulson, implicat în scandalul interceptărilor telefonice, a fost plătit de grupul News International în timp ce era angajatul Partidului Conservator, în 2007.

Fostul editor al publicaţiei "News of the World", arestat în scandalul interceptărilor ilegale din Marea Britanie, a fost plătit timp de mai multe luni de News International, chiar şi după ce acesta începuse să lucreze pentru conservatori, relatează BBC.

Dezvăluirea privind legătura financiară pe care Coulson a păstrat-o cu grupul media condus de Rupert Murdoch deşi deţinea un rol important în cadrul Partidului Conservator, va provoca noi controverse, scrie presa britanică.

Iar cel care va trebui să dea explicaţii este premierul David Cameron, susţin cei din Partidul Laburist. "Primul-ministru trebuie să explice imediat dacă aceste acuzaţii sunt adevărate", a declarat un oficial al laburiştilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Coulson a fost angajat de conservatori în iulie 2007, cu un salariu anual de 275.000 de lire sterline, la şase luni după ce demisionase din funcţia de editor al ziarului "News of the World", în urma arestării ziaristului Clive Goodman şi a detectivului privat Glenn Mulcaire, acuzaţi că au spart căsuţa vocală a staff-ului Palatului Buckingham.

După ce a devenit premier, Cameron l-a luat pe Coulson în guvern, în funcţia de director de comunicare.

Fostul editor al "News of the World", arestat luna trecută, a negat faptul că ar fi ştiut despre interceptările telefonice ale unor vedete sau politicieni din Marea Britanie.

Magnatul Rupert Murdoch a decis, luna trecută, să închidă controversata publicaţie după reaprinderea mega-scandalului legat de interceptările telefonice făcute de către jurnalişti în căutarea subiectelor de senzaţie. Poliţia susţine că peste 4000 de oameni au fost ascultaţi ilegal de ziariştii de la "News of the World". CITIŢI ŞI:

  • Scandalul de la "News of the World", subiect de carte
  • Fost director editorial, arestat în scandalul interceptărilor ilegale din Marea Britanie
  • Premierul David Cameron, audiat de parlamentari în scandalul interceptărilor telefonice