Ieri, pe reţeaua de socializare un student de la Universitatea Alternativă din Capitală a anunţat că urmează să organizeze un protest împotriva imunităţii parlamentare în Piaţa Universităţii din Bucureşti. La faţa locului au scandat peste 200 de persoane, însă evenimentul nu este unul singular. La Braşov, Cluj şi Constanţa, oamenii au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva imunităţii parlamentare.

Cei care au luat parte la această manifestaţie s-au scandalizat după ce Dan Şova, fostul ministru al Transporturilor, a scăpat de arestarea preventivă, după ce Senatul nu a încuviințat cererea DNA privind reținerea și arestarea politicianului.

Înainte de plenul senatorilor, Dan Şova s-a dus la biserică, a declarat că a invocat Buna Vestire şi a fost uns cu mir pe frunte de către o colegă din PSD.

Anul trecut, 10.000 de oameni au ieşit în stradă pe 16 noiembrie

"Jos Ponta" "Hai România" s-a strigat în ziua în care Klaus Iohannis a fost votat preşedintele României. Majoritatea protestatarilor care au ieşit în stradă pe 16 noiembrie au fost tineri. Oamenii au urlat din toţi rărunchii "DNA vine să vă ia", "Daciana, ia-l acasă", "Fă, Daciana, fă, Firea, diaspora vă salută".

În aceeaşi zi au avut loc şi proteste la sediul PSD Bucureşti.