Ancheta în scandalul dezinfectanților diluați care au fost vânduți spitalelor din România a fost declanșată, săptămâna trecută, de Parchetul General care  au început urmărirea penală in rem pentru „zădărnicire a combaterii bolilor” şi „falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse”.

Oficiali din Poliția Română au precizat, pentru EVZ, că la sediul Direcţia de Investigare a Criminalității Economice, din bulevardul Ștefan cel Mare, au ajuns angajați ai Hexi Pharma, firma acuzată că a vândut unităților spitalicești dezinfectanți diluați și a pus în pericol sănătatea pacienților. Angajații, lucrători de la linia de producție a Hexi Pharma,  sunt audiați în calitate de martori și dau declarații despre modul în care se prepararau unele substanțe, precum biocidele.

În ancheta Hexi Pharma au fost audiați până acum, la Parchetul General, Dan Condrea și Flori Dinu, patronul și, respectiv, director general al firmei. 

Hexi Pharma care și-a anunțat închiderea activității, după izbucnirea scandalului, este acuzată că ar fi vândut dezinfectanți diluați în zeci de spitale, iar multe dintre achiziții ar fi fost făcute prin încredințare directă sau licitații dubioase, așa cum reiese din dezvăluirile făcute de Gazeta Sporturilor. Mai multe instituții ale statului s-au sesizat în urma acestor anchete și au început să facă verificări.