Evenimentul Zilei > Social > SCANDAL URIAȘ la POLIȚIA TULCEA. Cine are dreptate? POLIȚIST, înconjurat de oameni furioși, S-A APĂRAT CU PISTOLUL
SCANDAL URIAȘ la POLIȚIA TULCEA. Cine are dreptate? POLIȚIST, înconjurat de oameni furioși, S-A APĂRAT CU PISTOLUL

SCANDAL URIAȘ la POLIȚIA TULCEA. Cine are dreptate? POLIȚIST, înconjurat de oameni furioși, S-A APĂRAT CU PISTOLUL

Un polițist din Niculițel, județul Tulcea, a ajuns în atenția șefilor de la București după ce pe facebook a apărut un film în care omul în uniformă a încătușat un bărbat, încearcă să îl bage în mașină dar acesta leșină, provocând indignarea martorilor. Când polițistul este lovit de un martor, acesta scoate pistolul și îl amenință.

Surse din apropierea anchetei spun că incidentul de la Niculițel a avut loc, ieri, după ce polițistul de la Poliția Rurală a vrut să legitimeze un șofer care parcase pe o  trecere de pietoni. Acesta s-ar fi opus, chiar l-ar fi injurat, dând semne că va reacționa agresiv. În acel moment a încercat să îl încătușeze dar pentru că bărbatul se opunea violent, polițistul i-a pulverizat spray lacrimogen în față, potrivit martorilor. 

În tot acest timp, polițistul, care era singur, a fost injurat ca la ușa cortului și amenințat. Cel încătușat a leșinat înainte de a fi băgat în mașină. Cineva a  strigat să fie chemată ambulanța. Amenințările și înjurăturile la adresa polițistului au căpătat amploare până când unul dintre bărbați i-a tras o palmă celui în uniformă. Acesta a scos pistolul. Nu se vede dacă mai întâi l-a ridicat în sus pentru a-l avertiza de agresor. In imaginile filmate apare polițistul care îndreaptă arma spre martorii care nu sunt speriați. Ba chiar îl înjură. Iar agresorul dă să se apropie de polițist, moment în care acesta, pentru  a se apăra, folosește sprayul lacrimogen. 

“Referitor la imaginile apărute în spațiul public, șeful Poliției Române a dispus conducerii IPJ Tulcea să demareze urgent verificări interne. De asemenea, o echipă de specialiști din cadrul Direcției Control Intern din cadrul IGPR a fost trimisă sa verifice modul de organizare a activității la nivelul IPJ Tulcea”, sunt singurele ionformații oferite, deocamdată, de reprezentanții Poliției.