Evenimentul Zilei > International > Scandal uriaș la casa regală a Belgiei. Regele este tată a patra oară
Scandal uriaș la casa regală a Belgiei. Regele este tată a patra oară

Scandal uriaș la casa regală a Belgiei. Regele este tată a patra oară

La 85 de ani, fostul monarh al Belgiei, Albert al ll-lea a fost obligat de o instanță de judecată să recunoască un copil pe care îl are dintr-o relație extraconjugală.

Regele Albert al ll-lea a fost obligat de un judecător să facă un test de paternitate, pentru a se stabili dacă cele reclamate de o cunoscută artistă belgiană, Delphine Boel, sunt sau nu adevărate. Din acțiunea de chemare în judecată a monarhului, rezulta că acesta și cu baroneasa Sybille de Selys Longchamps au avut o relație extraconjugală din care a rezultat artista Delphine Boel.

După ce testul ADN a confirmat ipoteza că regele este tatăl artistei, monarhul a fost obligat de un judecător să recunoască că este tatăl copilului conceput în afara căsătoriei. ”Totul este o ușurare”, a scris monarhul, la scurt după ce a aflat verdictul. Astfel, întreaga istorie a regalității moderne a Belgiei, trebuie rescrisă, în ceea ce îl privește pe regele Albert, despre care se știa că are doar trei copii legitimi, iar acum a apărut un al patrulea.

Primele zvonuri potrivit cărora regele ar avea un copil ilegitim au apărut în 1999, într-o biografie neautorizată a soției sale. Speculațiile au declanșat un scandal în Casa Regală și în presă. În 2005, într-un interviu acordat unei publicații belgiene, Boël a spus, pentru prima oară, că regele este tatăl ei biologic. Mama ei, baroneasa Sybille de Selys Longchamps, a susținut că a avut o aventură cu regele între 1966 și 1984, pe vremea când acesta era încă Prințul Albert of Liège.

El a devenit rege în 1993, după moartea fratelui său, și a domnit până în iulie 2013, când a abdicat invocând probleme de sănătate. Albert a fost succedat de fiul său, Philippe, și primește o rentă anuală în jur de 1 milion de euro.