Potrivit anchetatorilor, investigaţiile se referă în mod special la modul în care atacantul sârb Aleksandar Mitrovic a ajuns la club în 2013 şi a plecat în 2015, bănuind că la aceste două transferuri s-au efectuat plăţi frauduloase.

Van Holsbeeck, în vârstă de 64 de ani, a fost aproape 15 ani  unul dintre cei mai importanţi conducători de la Anderlecht, el fiind concediat în 2018 de către noua conducere a miliardarului Marc Coucke.

Miercuri, în acest caz, şapte percheziii au fost efectuate la Monaco, Londra şi Liege şi două persoane au fost reţinute fiind bănuite de spălare de bani şi corupţie

Una dintre persoanele reţinute este Christophe Henrotay, acum impresar al jucătorilor Thibaut Courtois, Christian Luyindama, Yannick Carrasco şi Kevin Mirallas.

Reţinut la Monaco, Henrotay este bănuit că a primit comisioane ilegale în cazul unor transferuri de jucători.

Henrotay a fost agentul altor vedete ale fotbalului european, ca Youri Tielemans, Romelu Lukaku, Leander Dendoncker şi Daniel Van Buyten.

Potrivit RTBF, a doua persoană reţinută este Christophe Cheniaux, cumnatul şi principalul colaborator al lui Christophe Henrotay. Cheniaux a fost reţinut la Liege.

Christophe Henrotay este într-un litigiu cu alt colaborator, Peter Smeets. Acesta din urmă l-a acuzat pe Henrotay că a încasat un comision de şase miliaone de euro din transferul lui Youri Tielemans de la Anderlecht la AS Monaco. La rândul lui, Henrotay l-a acuzat pe Smeets de calomnie, potrivit www.dhnet.be.