Federația de Fotbal de la Buenos Aires amenință că se va afi lia la UEFA, dacă Lionel Messi va fi sancționat drastic.

Scandal uriaș la Copa America după finala mică, disputată de Argentina și Chile. „Pumele” s-au impus cu scorul de 2-1, au obținut medaliile de bronz, dar consolarea a fost palidă pentru o reprezentativă care și-a propus câștigarea trofeului.

„Nu trebuie să luăm parte la această corupție”

În marea finală s-a impus țara-gazdă, Brazilia, care a trecut de Peru, scor 3-1. În meciul cu naționala din Chile, Lionel Messi a fost eliminat în minutul 37. Superstarul argentinian, fără trofeu la prima reprezentativă, marele minus al unei cariere prodigioase, s-a enervat și a lansat un atac foarte dur la adresa arbitrajului. Niciodată n-a folosit superstarul Argentinei cuvinte atât de dure.

„Întotdeauna spun adevărul și sunt onest. Dacă aceste cuvinte afectează și nasc repercusiuni, nu e vina mea. Acum totul se termina dacă luam amândoi galben, dar eu plătesc pentru ce am zis înainte. De ce n-am vrut medalia? Pentru că noi nu trebuie să luăm parte la această corupție, ni s-a arătat doar lipsă de respect la această Copa América. Veniserăm aici pentru mai mult, dar ei ne-au interzis finala. Corupția, arbitrii nu le-au permis oamenilor să se bucure de fotbal”, a tunat atacantul naționalei din „Țara Tangoului”. Messi a primit o replică din partea Confederației Sud-Americande de Fotbal (Conmebol).

„Acuzațiile reprezintă o lipsă de respect”

„În fotbal, uneori câştigi, alteori pierzi, iar acceptarea rezultatului unui meci cu loialitate şi respect este pilonul fairplay-ului. Acelaşi lucru este valabil şi pentru deciziile de arbitraj, care sunt umane şi nu vor fi niciodată perfecte. Este inacceptabil ca din cauza unor incidente specifice unei competiţii, în care concurează 12 naţiuni, toate în condiţii egale, să fie formulate acuzaţii nefondate, care denaturează adevărul şi pun la îndoială integritatea Copei America”, se precizează în comunicat.

Amenință cu retragerea din America de Sud

De asemenea, cei de la Conmebol mai adaugă: „Acuzaţiile reprezintă o lipsă de respect pentru competiţie, pentru toţi fotbaliştii implicaţi şi pentru sutele de profesionişti ai Conmebol, organizaţie care, din 2016, a muncit neobosit pentru transparenţa, profesionalizarea şi dezvoltarea fotbalului în America de Sud”.

Messi așteaptă acum să fie suspendat, după declarațiile tăioase. Cotidianul argentinian „Ole” a anunțat că oficialii Federației de Fotbal de la Buenos Aires se gândesc la un boicot. Dacă Lionel va fi suspendat drastic, forul argentinian are de gând să se retragă din America de Sud și să facă o cerere de afiliere la UEFA, adică la forul european. Ar fi o situație asemănătoare cu cea a Israelului, care joacă în spațiul european, dar din motive politice. De asemenea, Australia a părăsit zona Oceania și evoluează în Asia.

Conform informațiilor din presa argentiniană, Messi ar putea să primească o sancțiune cuprinsă între 2-4 partide, la prima reprezentativă.

Te-ar putea interesa și: