„Unii oameni vin pentru a mărturisi despre mai multe victime”, spune Patrick Haeck, fost martor al lui Iehova și coordonatorul asociației, „sunt părinți care ne spun că cei 3 sau 4 copii ai lor au fost abuzați”.
„Pentru Martorii lui Iehova, a vorbi cu noi este ca și cum ai vorbi cu diavolul”, spune asistenul Pascal Mertens. Când denunță faptele, membrii organizației sunt adesea ostracizați, respinși de rude cum este şi cazul lui Cecile care a mărturisit abuzul dar a fost imediat abandonată de familie.
În doar șase luni au fost înregistrate aproape o sută de cazuri de abuz sexual în organizaţia Martorilor lui Iehova din Belgia.
Organizația „Reclaimed Voices” lucrează cu Centrul de Informații și Analiză  pentru identificarea cazurilor din interiorul organizației Martorilor lui Iehova din Belgia. Imediat după  primele dezvăluiri din decembrie 2018 și martie 2019 în mass-media, procurorul federal a deschis o anchetă.
Cercetările au fost efectuate la sediul Martorilor lui Iehova din Kraainem,  dar parchetul nu oferă informații despre evoluția cazului.
În Belgia, Martorii lui Iehova spun că au 25.000 de membri, iar Asociaţia „Reclaimed Voices” crede că până la urmă se va afla că există între 200 – 250 de victime ale abuzurilor sexuale în rândurile Marorilor Iehova,  titrează 7sur7.