Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandal monstru la TVRinfo.ro
Scandal monstru la TVRinfo.ro

Scandal monstru la TVRinfo.ro

Site-ul nu mai are dreptul să realizeze materiale proprii în timpul campaniei pentru referendum.

Situaţia site-ului TVRinfo.ro devine de la o zi la alta mai incertă. După ce, luni, Mona Dîrţu şi-a dat demisia din poziţia de director al TVR Inter activ, motivând că i s-a luat dreptul de a lua decizii editoriale pentru noile site- uri ale TVR (tvrinfo.ro, tvrplus. ro, tvr.ro şi site-urile de eveniment), ieri Teodor Tiţă, redactor-şef TVRinfo. ro şi Alexandra Bădicioiu-Matei (redactor-şef adjunct) au intrat în concediu.
Presiuni din partea noii conduceri
Într-o scrisoare comună postată pe Facebook, ei dezvăluie presiunile ce se fac asupra angajaţilor, după venirea noii conduceri. "La o zi după ce a fost numită în funcţia de coordonator editorial, Monica Ghiurco a trimis o solicitare prin care se cerea, la punctul unu, «curăţarea homepageului de ştiri politice cu valenţe electorale în favoarea subiectelor arzătoare, de interes public, tratate pe larg şi exhaustiv în Jurnalele TVR»", povestesc aceştia.
Jurnaliştilor li s-a comunicat că "de duminică, site-ul TVRinfo.ro nu mai are dreptul să realizeze materiale proprii în timpul campaniei pentru referendum". "Am fost puşi în situaţia ridicolă de a cere documente oficiale de la CNA prin care să ni se precizeze ceea ce ştiam deja: că nu există nici o prevedere a Consiliului în ceea ce priveşte mediul online. Deşi iniţial am obţinut un hohot de râs din partea membrilor CNA, am primit de la ei un răspuns în care se afirmă clar că TVRinfo.ro nu se află sub reglementarea instituţiei.
În ciuda răspunsului, ni s-a interzis expres realizarea oricăror interviuri cu actori politici relevanţi în timpul campaniei pentru referendum. Ar fi de menţionat şi că, în momentul în care ne-am arătat disponibilitatea de a obţine documentul de la CNA, ni s-a cerut să obţinem şi de la Parlament un document prin care să se precizeze că putem face interviuri. Asta, după ce ni s-a sugerat că ar fi bine să nu le realizăm".
Jurnaliştii aflaţi la conducerea TVRinfo.ro mai spun că o parte din redactori au contracte de colaborare care expiră în curând şi nu ştiu dacă acestea vor fi prelungite.
"În acest moment nu mai putem garanta calitatea şi relevanţa unui site afl at în dezintegrare, din motive administrative, dar şi editoriale."
TEODOR TIŢĂ ŞI ALEXANDRA BĂDICIOIUMATEI, TVRinfo.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.