Evenimentul Zilei > Actualitate > SCANDAL MONSTRU la Iaşi: un lanţ de farmacii vinde medicamente expirate de mai mulţi ani. RISC de alergii şi deces
SCANDAL MONSTRU la Iaşi: un lanţ de farmacii vinde medicamente expirate de mai mulţi ani. RISC de alergii şi deces

SCANDAL MONSTRU la Iaşi: un lanţ de farmacii vinde medicamente expirate de mai mulţi ani. RISC de alergii şi deces

Lanţul de farmacii Zafarm din Iaşi comercializează zilnic cantităţi impresionante de medicamente expirate, multe dintre ele uzuale. Mărturisirile au fost făcute de doi angajaţi ai farmaciei pentru un ziar local, dar reprezentanţii firmei neagă aceste acuzaţii.

Ieşenii cumpără zilnic cutii Diclofenac, Hepaton, Clorogeniramin, Multivitamine Eurovita, Colebil, dar şi unguente, balsam de corp, ceară depilatoare sau pastile de slăbit vechi şi de trei ani, peste care s-au lipit etichete noi. Doi angajaţi ai lanţului de farmacii Zafarm din Iaşi au recunoscut pentru jurnaliştii de la bzi.ro ca patronul suna zilnic să se asigure că peste etichetele vechi erau lipite altele noi şi că medicamentele se vând în cantităţi suficient de mari.
„Tăiam termenul de expirare de pe blistere de pe flacoane şi se punea unul nou în cutii noi. Ştergeam şi cu acetonă ca să nu se vadă data expirării", a declarat un fost angajat în presa locală. Riscurile la care se expun însă consumatorii sunt extrem de mari, de la alergii şi urticarii până la deces.
Contactat de jurnalişti, administratorul firmei a dezminţit toate acuzaţiile. "Totul e cu acte în regula. Nu este adevărat că se vand medicamente expirate. Aduc medicamentele direct de la furnizori, înainte aduceam de la un depozit care e desfiinţat de mult timp. I-am dat afară pe cei care au fost incompetenţi şi nu au stiut sa vanda, nu au fost fetele capabile sa lucreze. I-a dat OPC-ul (n.r. – Oficiul pentru Protectia Consumatorului) amenda unei fete si am dat-o afara pentru ca era hoaţă", a declarat Florin Zaharia, administratorul lantului de farmacii Zafarm.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: