Editura Evenimentul si Capital

Scandal la Muppets: Sunt Bert și Ernie homosexuali?

Autor: | | 0 Comentarii | 876 Vizualizari

Un fost scenarist al s erialului de t eleviziune pentru c opii S esame Street a r ecunoscut că a împrumutat celebrelor personaje mult e din c aracteristicile vieții s ale homosexuale. Producătorii s-a grăbit să de zmintă afirmațiile, dar pe un t on foarte corect politic.

Mark S altzman, c are a s cris s cenarii și cânt ece pentru S esame Str eet într e 1 985 și 1998, a declarat pentru Quertie, „site-ul nr. 1 de știri și di vertisment pentru Gay și Lesbiene”, că l-a modelat pe Bert după felul de a fi al partenerului său de o viață, editorul de film Arnold Glassman, iar pe Ernie după chipul propriu. „Asta am trăit toată viața. O relație Bert – Ernie? Cum ar fi putut să nu mă influențeze?”, a spus Saltzman.

„Așa că nu știu cum altfel i-aș fi putut prezenta, decât ca pe un cuplu de iubiți”. Și acest lucru a f ost observat și de alții, recunoaște Saltzman. „Îmi amintesc de un articol din San Francisco Chronicle, care scria de un preșcolar din oraș care la spectacol s-a întors spre mama lui și a întrebat-o: „Sunt Bert și Ernie iubiți?” Venind din partea unui preșcolar, a fost amuzant”. Și Saltzman a continuat: „Lumea l-a auzit, s-a întors spre el și a zâmbit”. Pe de altă parte, multă lume ne și Ernie”. Sesame Street, un serial educativ de t eleviziune pentru preșcolari est e v arianta pentru copii a celebrului Muppets. În timp c e declar ațiile lui Mark S altzman au pr ovocat un val de satisfacție în tabăra LGBT, deoarece c onfirmau zv onurile care circulau de multă vreme, producătorul s erialului, S esame Street Workshop și creatorul Muppets, Frank Oz, s-au grăbit să dezmintă că Bert și Ernie ar fi homosexuali.

„Eu l-am creat pe Bert. Știu cum și cine este”, a s cris pe Twitter, act orul și păpușarul Frank Oz, cel care, împreună cu răposatul Jim Hans on, a cr eat multe dintre personajele Muppets. Î n numeroase epis oade, Oz chiar l-a juc at pe B ert, iar Hanson pe Ernie.

Replica lui Oz a fost totuși redactată cu destulă pr ecauție, pentru a nu provoca furia puternicelor c ercuri L GBT: „Se pare că dl Mark Saltzman a fost întrebat dacă Bert și Ernie sunt Gay. Este în regulă dacă el crede că sunt. Bineînțeles că nu sunt. Dar de ce această întrebare? De ce această nevoie de a defini oamenii doar ca Gay? Sunt mult mai multe la o ființă umană decât hetero- sau homosexualitatea sa”.

Și Sesame Workshop a făcut o precizare care pare un răspuns la declar ațiile lui S altzman: „Bert și Ernie sunt păpuși și nu au orientare sexuală”. Însă postarea a f ost șt earsă de pe Twitter, scrie Life Site News.

A urmat o alta, mult mai corectă politic, care subliniază că „Sesame Street a militat întotdeauna pentru incluziune și toleranță... Bert și Ernie au fost creați să fie prieteni buni și să-i învețe pe copiii mici că oamenii se pot înțelege cu cei diferiți de ei”.

Saltzman însuși c onfirmă că perechea de păpuși nu a f ost niciodată Gay în mod oficial, subliniind că el per sonal a înc ercat să promoveze un c onținut deschis homosexual, dar a f ost respins.

„Îmi aduc aminte că am prezentat departamentului educație, gardienii programului, conținut Gay, pentru a-mi ușura conștiința. Și îmi amintesc că am fost blocat într-un mod care m-a făcut să înțeleg că era o cauză pierdută”, a spus S altzman pentru Queertie.

Declarațiile s cenaristului au pr odus un mar e entuziasm în t abăra L GBT. „Scoateți rochiile albe, avem o petrecere de recunoaștere”, a s cris S an Francisco Chronicle, adăugând că „personajele homosexuale păpuși” reprezintă o necesitate culturală.

Florin Piersic, de URGENTA la SPITAL! Ce se intampla ACUM cu marele actor. A trecut prin clipe GRELE...

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Divertisment

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI