Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 2 propune ca peste 30 de hectare de spații verzi, situate pe malul Lacurilor Colentina, Tei, Plumbuita și Fundeni, dar și în parcul de lângă Arena Națională, să fie desființate în favoarea proiectelor imobiliare.

Printre zonele unde se propune desființarea spațiilor verzi se numără fosta bază sportivă a RADET de pe Calea Floreasca, locația unde este construit Clubul Bamboo, fostele pepiniere din Petricani, Insula Tibiscum de pe Lacul Fundeni și o parte din spațiul vedre de la Arena Națională. Aceste terenuri sunt proprietate privată, majoritatea fiind retrocedate.

Aceste modificări au stârnit indignarea cetățenilor, dar și a reprezentanților Primăriei Capitale, care acuză interese imobiliare de grup contrare intereselor municipalității.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu (PSD) a afirmat că un grup de interese dorește să transforme Sectorul 2 în cea mai mare afacere imobiliară pentru următoarea perioadă de timp. .

„Baza RADET va rămâne bază sportivă cât eu și cu câțiva oameni de bine vom rămâne în Consiliul General, pentru că din păcate exagerează și nu mai au limită aceste grupuri de interese care nu fac decât să transforme Sectorul 2 în cea mai mare afacere imobiliară pentru următorii 10 ani. Ascultați ce spun eu, nu sunt partizan nici cu dl Nicușor Dan, nici cu Dan Trifu, care mi-au mâncat viața de când am venit eu în Consiliul General, dar așa ceva nu voi tolera dragi edili ai Sectorului 2. Acea complicitate între grupul de consilieri, din păcate chiar și rușinos și PSD, și acei liberali care se dau cu c…ul de pământ atunci când este vorba de corectitudine, dar iată că nu este așa. Trebuie să începem de aici să lămurim”, a arătat viceprimarul Aurelian Bădulescu.

Unul dintre vicepreședinții USR București, Gabriel Waspuch a atras atenția, la rândul său asupra desființării spațiilor verzi, arătând că PUZ-ul promovat de Primăria Sectorului 2 încalcă mai multe articole din legislația în domeniu.

Pe de altă parte, cetățenii au solicitat Primăriei să nu permită construcția de blocuri în anumite zone de case, fapt ce va pune în pericol echilibru arhitectural.

În replică autorii PUZ-ului s-au declarat în dezacord cu opinia generală și au spus că suprafața de spații verzi crește, iar în sector se vor construi locuințe moderne și spații de birouri care le va permite locuitorilor să lucreze în apropiere de casă.