Împotriva HMD Global au fost formulate numeroase acuzaţii de spionaj, care  ar putea fi amendată din cauza încălcării GDPR, regulamentul european privind viața privată, potrivit libertatea.ro 

 

Potrivit unei investigaţii efectuate de televiziunea publică din Norvegia NRK, un smartphone Nokia 7 poate trimite date sensibile către servere din China. De fapr este vorba despre datele de localizare, numărul de telefon și seria telefonului. 
Datele ajung la un server de pe domeniul ”vnet.com”, care este deținut de către gigantul de stat China Telecom.

Compania HMD Global a recunoscut că a transmis o serie de date către China, dar nu sunt date care să permită identificare proprietarului, iar „eroarea” a fost deja remediată încă din luna ianuarie a acestui an.

Smartphone-urile Nokia sunt asamblate de către grupul taiwanez Foxconn în fabrici din China.

Nu este prima oară când statul chinez este acuzat că spionează alte state . China a mai fost implicată în scandaluri precum Levono, care este cel mai mare producător de calculatoare din lume şi care a fost prins trimiţând date , dar şi în binecunoscutul scandal Bloomberg

Aceasta a arătat că statul asiatic a implantat cipuri modificate în plăcile folosite de către compania americană de servere Super Micro, iar acestea au ajuns în centrele de date ale Amazon și Apple. 
 

 

Te-ar putea interesa și: