Scandal în plină pandemie. Rareș Bogdan între „ciocanul” MAI și „nicovala” din mass-media

Scandal în plină pandemie. Rareș Bogdan între „ciocanul” MAI și „nicovala” din mass-media

Europarlamentarul Rareș Bogdan a afimat că ministrul Marcel Vela ar trebui să gândească rațional și nu să se lase influențat de „milițienii” din sistem în relația cu jurnaliștii.

Scandalul a început după ce jurnaliștii de la România TV au fost amenințați cu plângeri penale pe motiv că ar fi difuzat informații care ar pune în pericol siguranța națională despre Spitalul MAI - Gerota.

„Colegii mei au primit o hartie prin care urmează sa fie audiati ca au transmis aceste informații. Nu pot tolera acest lucru, mai ales că domnul ministru le spunea colegilor mei ca le ia acreditarea, că le pune catușe. Voi face plângere penala si il anunt pe domnul ministru ca una din sursele noastre a decis să isi dezvăluie identitatea” , a declarat redactorul șef România TV.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rareș Bogdan susține faptul că cea mai mare greșeală pe care o poate face o putere în aceste momente este să intre în conflict cu presa.

„Către doamna doctor trebuie indreptat efortul, nu catre dosare penale. Am vorbit strict pe aceasta tema cu Valentin Parvu si cu Simona, colega dumneavoastra, dar si cu Marcel Vela. Cea mai mare greseala pe care poata sa o faca o putere in aceste momente este sa intre in conflict cu jurnalistii. Este nevoie de colaborare, cei care conduc ministerele trebuie să înțeleagă că presa este un partener și nu trebuie tratata ca un dușman. Presa nu este obligată să își dezvăluie sursele.

Mai mult decât atât, Rareș Bogdan susține că Marcel Vela a fost influențat în această decizie, deoarece acesta este un om care gândește rațional.

Părerea mea este că Vela a fost influențat. Această situație trebuie reglementată de urgență. Este inadmisibil să se pună preisune, niciodată un jurnalist nu trebuie să își dezvăluie sursele. Îmi pare extrem de rău că tocmai Marcel Vela intră în această situație, l-am rugat să gândească cu mintea lui, pentru că este un om rațional” , a declarat Rareș Bogdan.

„Nu e nicio diferență între jurnaliști, jandarmi și polițiști. Eu l-am rugat să încerce să își înlăture milițienii care încearcă să-i înțețoșeze rațiunea. L-am rugat să incerce să gândească rațional. Ce s-a întâmplat la Gerota este crimă. Faptul că un jurnalist a dezvăluit mesajele de la Gerota nu este o chestiune care trebuie pusă la zid” , a continuat acesta.

De asemenea, Rareș Bogdan susține că i se pare normal ca pe numele șefului DSP de la Suceava să fie întocmite plângeri.

„Mi s-ar fi părut corect să văd plângeri împotriva șefului de la DSP Suceava. Cei care au ascuns numărul bolnavilor din Suceava” , a încheiat Rareș Bogdan, potrivit romaniatv.net