„Sunt de acord cu semnatarii că ministrul trebuia să fie prezent cvasi-permanent le dezbateri, nu să vină după adoptare cu ordonanță de urgență să modifice textele adoptate de Parlament. Mai mult, ministrul trebuia să elaboreze și să trimită materialele necesare astfel încât legile să fie înțelese, iar ministrul în fața instituțiilor europene să le convingă de justețea prevederilor propuse”, a spus Marton Arpad

De asemenea, deputatul român de origină maghiară a afirmat că UDMR este convinsă că protocoalele secrete între SRI și instituțiile din justiție au avut „rol important” în hărțuirea unor maghiari, desființarea unor școli și renaționalizări.

 „Suntem convinși că în deciziile de renaționalizare, de desființare de școli, de hărțuire a unor maghiari, protocoalele tocmai descoperite au avut un rol important. Procurorii pe care îi elogiați nu merită să fie apărați”, a declarat, marți, deputatul UDMR Marton Arpad, la dezbaterile din plen pe marginea moțiunii simple împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader.

Votul pentru moțiune urmează să fie dat în ședința de plen de miercuri.

 

Te-ar putea interesa și: