Amintim că liberalii au anunțat că PNL pregătește un proiect pentru desfiinţarea acestei secţii, potrivit dcnews.ro

Iată replicile dintre Oana Zamfir și Cristian Bușoi:

 

Oana Zamfir: Klaus Iohannis a transmis următorul mesaj: 'Solicit Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie corectitudine maximă, respectarea cu stricteţe a legii şi clarificarea rapidă a situaţiei în ceea ce priveşte dosarul deschis pe numele doamnei Laura Codruţa Kovesi, conducerea acestei secţii având o imensă răspundere în acest sens'. Președintele cere o ilegalitate: conducerea secției să intervină în dosarul unui procuror. Este ilegal așa ceva. Președintele României dă o notă politică unei secții și unor procurori validați nu de Dragnea, nu de Tăriceanu, nu de Toader, ci de CSM! Este cea mai independentă structură din România.

Cristian Buşoi: Este cea mai puțin independentă pentru că este înființată printr-un demers politic al PSD.

Oana Zamfir: Este înființată printr-o lege.

(…)

Cristian Buşoi: PNL a anunțat că dacă partidul ajunge la guvernare va desființa Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie.

Oana Zamfir: Așa ceva este un atac politic la adresa justiției și procurorilor! O mizerie! Amenințați o secție care face un dosar. Cine îi numește pe procurori? Habar nu aveți. Nici membrii PNL nu știu.

(…)

Cristian Buşoi: Vă rog să vă liniștiți și să fiți cuviincioasă.

Oana Zamfir: Sunt foarte cuviincioasă.

Cristian Buşoi: Nu aveți nicio dovadă să spuneți că alte instituții sunt influențate politic.

Oana Zamfir: Dar dumneavoastră ce dovadă aveți că acești procurori sunt influențați politic?

Cristian Buşoi: Nu am spus asta, am zis că secția este înființată ca urmare a unui demers politic.

Oana Zamfir: Dumneavoastră nu înțelegeți că CSM este organismul care desemnează acești procurori prin concurs. Procuroarea care face dosarul lui Kovesi a luat punctaj maxim la CSM. Dați-i afară… desființați tot ce nu vă convine… CSM, CCR… desființați tot! Să pună Orban ce vrea…