Procesul s-a desfășurat cu ușile închise, deoarece materialele prezentate în timpul deliberărilor sunt secrete de stat, conform unui reportaj Interfax.
Potrivit anchetatorilor, Radzaevski a încercat să exporte produse militare în Polonia, precum și să transmită informații militare, inclusiv "secrete de stat", către aceeași țară.
Se presupune că acesta căuta o oportunitate de a obține componente secrete ale sistemului defensiv cu rachete de tip S-300. Ofițerii Serviciului Federal de Securitate din Rusia (FSB) l-au reținut în timp ce acesta încerca să ajungă la un acord cu agenți sub acoperire. Cazul Radzaevski a fost condus de anchetatorii Administrației FSB din Moscova și din regiunea Moscovei. Polonezul a pledat nevinovat.
Potrivit materialelor prezentate instanței, acesta a fost reținut în 21 aprilie 2018, când tribunalul moscovit a decis arestarea sa. De asemenea, este cunoscut faptul că Radzaevski, în vârstă de 42 de ani, este unicul proprietar al companiei Avtotrans din Bialystok, Polonia și are șase copii minori.