Evenimentul Zilei > Justitie > Șapte șefi din IPJ Timiș, cercetați pentru moartea agentului din Recaș
Șapte șefi din IPJ Timiș, cercetați pentru moartea agentului din Recaș

Șapte șefi din IPJ Timiș, cercetați pentru moartea agentului din Recaș

Șapte șefi din IPJ Timiș, cercetați pentru moartea agentului din Recaș

Conducerea Poliției Române a finalizat verificările în cazul polițistului împușcat la Recaș de recidivistul Marcel Lepa, pe 2 iunie. Informațiile oficiale confirmă dezvăluirile EVZ legate de modul lipsit de profesionalism în care s-a acționat înainte și după tragicul incident.

Cercetările dispuse de IGPR la nivelul IPJ Timiș, ca urmare a tragicului eveniment în care și-a pierdut viața agentul Cristian Amariei, indică zece responsabili, factori de decizie și colegi de-ai celui ucis. S

oarta șefului IPJ Timiș, Alin Aurelian Petecel, va fi decisă de MAI, ministerul de resort având competența de a-l trage la răspundere. Pentru ceilalți opt s-a declanșat cercetarea prealabilă. Este vorba despre cei doi adjuncți ai IPJ Timiș, Dan Constantin Stoicănescu – adjunct șef inspectorat pe linie de poliție judiciară, Nicolae Aurel Scornea – adjunct șef inspectorat pe linie de ordine publică și rutieră, despre Florin Diacenco – șef Serviciu Investigații Criminale, Dănuț Țerei – șeful Poliției Orașului Recaș, Dinu Hodorca – șeful Serviciului de Logistică, Daniel Tudorescu – șeful Serviciului de Ordine Publică, agentul care avea în lucru dosarul urmăritului general și cei doi agenți de la Compartimentul Urmăriri, care au fost prezenți în momentul tragediei din Izvin, județul Timiș.

Punctual, comisia Constatări punctuale ale comisiei care a efectuat verificările arată că șeful Serviciului Investigații Criminale a preluat inițiativa în mod exclusiv și a comunicat cu structurile din cadrul inspectoratului, fără a-l anunța pe șeful de inspectorat și fără a-i solicita sprijin. Informarea s-a realizat impropriu, prin postarea unui mesaj prin rețeaua Whatsapp. În plus, Florin Diacenco nu s-a informat cât de periculos este urmăritul general și a întocmit un plan de acțiune la două zile după eveniment. Documentul a fost prezentat spre aprobare la data de 04.06.2019 adjunctului șefului inspectoratului pe linie de ordine publică, fiind datat și înregistrat cu data de 02.06.2019.

 

Șeful IPJ, la mâna MAI

Inspectorul șef al IPJ Timiș este acuzat că, deși a luat cunoștință informal despre debutul acțiunii, prin mesajul postat de Florin Diacenco, și a observat că acesta din urmă angrena și alte structuri din cadrul inspectoratului, nu s-a implicat, până la momentul în care a aflat de producerea tragediei. Adjunctul șefului IPJ Timiș este acuzat că a aprobat planul de acțiune întocmit de Florin Diacenco, pentru a conferi un caracter de legalitate intervenției. Comisia a mai descoperit că agentul care s-a ocupat de dosarul de urmărire al lui Marcel Lepa nu a consemnat trecutul infracțional al lui Marcel Lepa și nici că are pistol. Abia la o zi după incident, fișa de cazier a fost anexată. Șeful Poliției Orașului Recaș este acuzat că știa despre mașina condusă de Lepa și chiar l-a urmărit cu autospeciala de poliție fără să îl oprească. Șeful de la Logistică este cercetat pentru că, deși avea veste antiglonț și antiînjunghiere, nu le-a dat polițiștilor, ci le-a ținut în magazie.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: