Evenimentul Zilei > International > Şapte filipineze acuză un prinţ saudit de sclavie modernă. Scandal imens în Franţa
Şapte filipineze acuză un prinţ saudit de sclavie modernă. Scandal imens în Franţa

Şapte filipineze acuză un prinţ saudit de sclavie modernă. Scandal imens în Franţa

Procurorii francezi investighează plângerile depuse de şapte filipineze care acuză un prinţ saudit că le-a supus unei forme de sclavie modernă într-un apartament dintr-un orăşel situat în apropierea Parisului.

Conform ultimelor informaţii lansate luni de procurorii francezi, abuzurile nu ar fi fost înregistrate doar în Franţa, ci şi în Arabia Saudită. Magistraţii din Nanterre au completat că ancheta deschisă în octombrie 2019 vizează şi traficul de persoane.

Filipinezele erau menajere şi au fost recrutate în Arabia Saudită. O sursă citată de presa locală arată că ele au lucrat pentru prinț și familia acestuia în acea ţară, dar şi în Franța. Femeile susţin că abuzurile au fost comise în 2008, 2013 și 2015, la apartamentul din oraşul Neuilly-sur-Seine, situat în vestul Parisului.

Prinţul saudit nu a fost încă pus sub acuzare

Procurorii au auzit mărturiile femeilor în urmă cu doar câteva săptămâni, dar prințul nu a fost încă pus sub acuzare. Trebuie spus că el nu se află în prezent în Franța.

Jurnaliştii ziarului Le Parisien relatează că unele dintre femei au fost obligate să doarmă pe podea și abia au avut timp să mănânce în timp ce îi serveau pe cei patru copii ai prințului.

„Prima dată când ne-am întâlnit cu ele, ceea ce a fost șocant a fost că le-a fost foame. Plângeau de foame”, a declarat Anick Fougeroux, președintele grupului de ajutor SOS Esclaves (Sclavi), conform timesofisrael.com.

Neuilly-sur-Seine, una dintre marile atracţii turistice de lângă Paris

Oraș de aproximativ 63 000 de locuitori, Neuilly-sur-Seine este situat în departamentul Hauts-de-Seine, în Île-de-France. Se învecinează cu Parisul şi este unul dintre cele mai bogate municipii din Franța. Fluviul Sena este una dintre atracţiile acestei aşezări urbane lipite de orașul Levallois-Perret.

Neuilly-sur-Seine are, de asemenea, un important patrimoniu istoric și arhitectural. După ce a cunoscut o dezvoltare masivă la sfârșitul secolului al XIX-lea, orașul are un număr impresionant de parcuri care oferă zone de recreere pentru rezidenți și vizitatori.

Un caz de sclavie modernă a fost raportat în urmă cu doi ani şi în Irlanda de Nord, aşa cum arată panoul montat de autorităţi.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: