Săptămâna filmelor documentare

Săptămâna filmelor documentare

A doua sesiune a programului de training pentru producătorii şi realizatorii de film documentar din Europa, EuroDoc, a început astăzi la Timişoara şi se va încheia pe 11 iunie.

În cadrul acestui eveniment este organizată şi o secţie de vizionări gratuite pentru publicul larg. „Crema filmului documentar se va afla săptămâna viitoare la Timişoara”, confirmă regizorul Florin Iepan, organizatorul evenimentului, prin intermediul Asociaţiei DocuMentor.

Publicul va avea acces la filmele documentare duminică, luni şi miercuri, proiecţiile având loc în Aula Magna a UVT. Dumunică va rula „Allende”, în regia lui Patricio Guzman, ziua de luni e rezervată filmului lui Ari Folman „Waltz with Bashir” (premiat cu Globul de Aur, anul trecut, la categoria Cel mai bun film străin şi nominalizat la Oscar), iar miercuri va rula „My Beautiful Dacia”, al lui Alexandru Solomon.  

Proiecţiile vor începe de la ora 18.00. Pe 11 iunie este programată premiera timişoreană a documentarului lui Alecu Solomon, „Kapitalism – Reţeta noastră secretă”.  

Ne puteți urmări și pe Google News

Trei ateliere

Aproape 75 de  producători, autori, experţi români şi străini în materie de film documentar vor participa la programul de training. Printre aceştia se numără şi Heino Deckert, producătorul documentarului „Rabit a la Berlin”, nominalizat la premiul Oscar în 2010.

În timpul trainingului vor avea loc trei ateliere, unul pentru redactorii TV specializaţi în film documentar, un altul pentru producători, un altul EuroDoc.

Evenimentul este organizat pe plan local de către Asociaţia DocuMentor, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Fundaţiei Soros şi al Facultăţii de Litere de la Universitatea de Vest.