"În urma cercetării disciplinare s-au luat următoarele măsuri: s-a dispus înlăturarea şefului de centru de la conducere, urmând a fi trimis în cercetarea organelor de ordine pentru suspiciune de abuz; s-a dispus desfacerea contractelor de muncă, în conformitate cu Art. 248 alin 1, lit e, din Legea 53/ 2003, Codul Muncii, a trei îngrijitoare şi a asistentului medical, persoane angajate în cadrul Complexului de Servicii Sociale "Istru", precizează autoritatea locală, citată de Agerpres.

Rezultatele anchetei au fost înaintate Poliţiei Sectorului 6, pentru clarificarea împrejurărilor în care faptele au avut loc şi pentru completarea procedurilor de cercetare care se impun în cazul suspiciunii unei situaţii de abuz.

De asemenea, la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului au fost trimise toată documentaţia, măsurile şi demersurile efectuate de către DGASPC Sector 6, respectiv deciziile de suspendare din funcţie, deciziile de desfacere a contractelor de muncă, referatele cu propunerile directorului executiv.

"Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu, a cerut DGASPC emiterea unei dispoziţii prin care s-au constituit deja comisii de monitorizare şi verificare a tuturor centrelor din cadrul Direcţiei. Activitatea comisiilor presupune vizite inopinate săptămânale în centre şi raportări imediate asupra situaţiilor constatate, împreună cu intensificarea monitorizării permanente a activităţii desfăşurate în centrele din subordine. Mai mult, primarul a dispus implementarea imediată a unui program de supervizare a personalului, împreună cu ONG-uri cu vastă experienţă în domeniu, pentru a se putea evita pe viitor o astfel de situaţie", informează Primăria Sectorului 6.