Medicii veterinari oficiali din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, împreună cu inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor delegaţi care activează în Comandamentul Sezon Estival 2018, au efectuat controale în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare. Astfel, au fost verificate peste 200 unități localizate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

Controalele s-au desfășurat în peste 100 restaurante, pizzerii, cantine, 10 unităţi tip fast-food, șapte braserii, 15 unităţi tip bufet, șapte baruri, 35 de magazine alimentare, cinci cofetării/patiserii, opt laboratoare de cofetărie/patiserie,  cinci rulote,  tonete de înghețată, două supermarket-uri  și trei unități de produse congelate. În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare ale acestora.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 15  sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.000 de lei. Au fost confiscate şi retrase de la vânzare 1,5 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare. Pentru sesizări sau obţinerea de  informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor, turiștii de pe litoral, și nu numai, pot suna la numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007. Numărul funcţionează în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.