”De ce trebuie să aibă mereu totul plătit?”
Afirmaţiile aparţin ministrului de Interne, Matteo Salvini, spuse pe scena unei întruniri şinute la Ferrara, vorbind despre taberele de romi, care se pare că vor fi demolate în zilele următoare.
Salvini trage puternic pe ideea recensământului taberelor de romi care în trecut au creat numeroase polemici. Şi de la Ferrara tună: ”Nu înţeleg de ce ţiganii trebuie să aibă mereu totul plătit”. Lupta împotriva romilor devine din ce în ce mai dură. Apoi, ministrul de Interne a adăugat: ”Am spus ţigani şi acum mă arestează! Ce înseamnă romi? De unde invenţia asta? Aşezaţi pe te miri unde sau migratori, sunt plătiţi de alţii, adică de noi. Oricum, curând trebuie semnate protocoale pentru a intra în legalitate. Durează de prea mulţi ani invazia ţiganilor în Ialia”
Luni va începe recensământul taberelor de romi ilegale pe tot teritoriul italian. Apoi se va continua cu expulzările. ”După atâtea episoade de violenţă, ultimul terminat cu un incendiu în zona spitalului din Lamezia Terme, luni voi atenţiona în scris pe toţi prefecţii pentru a avea un tablou detaliat şi adus la zi în timp real, a prezenţei în tabere ilegale, pentru a începe închiderea, îndepărtarea lor şi instaurarea legalităţii”, a declarat ieri vice prim ministrul şef al Lega, după ce un incendiu a izbucnit într-o tabără,  titrează Il Giornale.