Evenimentul Zilei > International > SALUTUL de joi al PAPEI Francisc: „Al Salamu Alaikum”
SALUTUL de joi al PAPEI Francisc:  „Al Salamu Alaikum”

SALUTUL de joi al PAPEI Francisc: „Al Salamu Alaikum”

Papa Francisc a trimis un mesaj cetăţenilor din Emiratele Arabe Unite, cu prilejul vizitei sale pe care o va realiza între 3 şi 5 februarie, elogiind această ţară pe care a considerat-o un exemplu de convieţuire, fraternitate şi întâlnire a diferitelor civilizaţii şi culturi.

Papa Francisc va călători în EAU pentru a participa la Întâlnirea interreligioasă internaţională despre "Fraternitatea umană", care va fi totodată prima vizită a unui şef al Bisericii Catolice în această ţară musulmană.

Papa şi-a început mesajul, citit în italiană şi înregistrat într-un videoclip, cu tradiţionalul salut "Al Salamu Alaikum, pacea fie cu voi". Vizita are loc şi ca răspuns la invitaţia Bisericii catolice din Emiratele Arabe Unite.

Suveranul pontif s-a declarat, potrivit Agerpres, onorat să viziteze această ţară care "caută să fie un model de convieţuire, de fraternitate umană şi de întâlnire a diferitelor civilizaţii şi culturi, unde mulţi găsesc un loc sigur pentru a trăi şi a munci liber, în respect faţă de diversitate".

În Emiratele Arabe Unite trăiesc circa 900 de mii de catolici: comunitatea este constituită din muncitori imigraţi care provin în mare parte din alte ţări din Asia, începând din Filipine şi din India.

În septembrie 2016, papa l-a primit la Vatican pe prinţul moştenitor, şeicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan, care a exprimat apreciere faţă de cuvintele pontifului împotriva intoleranţei şi a sărăciei, asigurându-l de angajarea pentru pacea, siguranţa şi dezvoltarea în lume.

Potrivit programului comunicat de Vatican, papa va ajunge duminică seară la Abu Dhabi, iar agenda oficială va începe a doua zi cu o întâlnire la palatul prezidenţial cu prinţul moştenitor

Vizita pontificală va include o întâlnire privată la Marea Moschee din Abu Dhabi, sau Moscheea Şeicului Zayed, cu Consiliul Musulman al Bătrânilor şi o slujbă în oraşul sportiv Zayed, printre alte activităţi.

Secretarul de stat al Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin, a fost în iunie 2015 la Abu Dhabi pentru a inaugura a doua biserică catolică din ţară, după deschiderea bisericii Sfântul Iosif în 1965, dedicată Sfântului Paul.