Salonul auto de la Paris a fost, ieri, ţinta protestelor mai multor organizaţii sindicale franceze din industria de profil şi nu numai, relatează presa franceză.

Iniţiatorului acţiunii, sindicatul „PSA (Peugeot Citroen) Aulnay” i s-au alăturat asociaţii similare de la Renault, dar şi de la firme precum Faurecia, ArcelorMittal, Goodyear şi Continental, scrie „Le Parisien”.

Manifestanţii au blocat accesul publicului către Salonul de la Paris şi au forţat intrarea în perimetrul expoziţional protejat de cordoane de poliţişti. Pentru a-i ţine sub control, forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene.

Speriaţi, probabil, de ceea ce se întâmpla afară (şi de o eventuală breşă găsită de sindicalişti în sistemul defensiv al poliţiei), producătorii de automobile francezi au evacuat de la standuri cele mai scumpe exponate, conceptele în valoare de până la un milion de euro bucata, notează „caradisiac.com”.

Sindicaliştii francezi din industria auto protestează împotriva deciziei producătorilor locali de a muta tot mai multe dintre facilităţile de asamblare în ţări cu mână de lucru mai ieftină, măsură care generează pierderea unui număr important de locuri de muncă.