Evenimentul Zilei > Justitie > „Șăfu’” Frunzăverde, la DNA pentru campania lui Iohannis
„Șăfu’” Frunzăverde, la DNA pentru campania lui Iohannis

„Șăfu’” Frunzăverde, la DNA pentru campania lui Iohannis

„Șăfu’” Frunzăverde, la DNA pentru campania lui Iohannis

Președintele Consiliului județean Caraș Severin, Sorin Frunzăverde (PNL), este citat astăzi la ora 11.00 la DNA București. El va afla, oficial, motivul perchezițiilor care au fost efectuate ieri, la vila sa din Reșița, în biroul său de la Consiliul Județean, dar și la Camera de Comerț, unde acesta obișnuia să își țină întâlnirile de taină.

„Încă mă gânesc dacă iau cu mine un avocat”, a declarat Frunzăverde. Toate perchezițiile au fost efectuate în lipsa liderului CJ Caraș Severin, care era la Băile Herculane de miercuri, la o întrunire cu toți primarii din județ.

Sorin Frunzăverde e suspect într-un dosar în care se investighează anumite presiuni făcute asupra primarilor din comunele cărășene înainte de turul al doilea al alegerilor prezidențiale, pentru a asigura cât mai multe voturi favorabile lui Klaus Iohannis.

Ancheta

Potrivit unor surse judiciare, Frunzăverde i-ar fi amenințat pe primari că nu le va mai asigura finanțarea lucrărilor edilitare demarate, dacă nu obțineau un anume număr de voturi pentru candidatul PNL. „E o chestiune în care efectiv CJ nu putea fi implicat. Conform legii finanțarea era făcută de guvern”, se disculpă Frunzăverde. Tot astăzi, vicepreședintele CJ Caraș -Severin, Ionesie Ghiorghioni, află dacă va fi cercetat în stare de libertate, după ce a fost arestat preventiv pentru fapte de corupție. Potrivit interceptărilor, el spunea ”Sunt urmărit cu șăfu’. Scapă cine poate”.