Sadicul din Siret va putrezi după gratii

Sadicul din Siret va putrezi după gratii

Ucraineanul Leonid Zaporozhets a primit condamnarea pe viaţă, fără dreptul de a fi eliberat vreodată. Acolo va muri, în puşcărie.

Leonid Zaporozhets (53 de ani), ucraineanul care le-a împuşcat în cap pe Carmen (39 de ani) şi Raluca Hriţcu (6 ani), soţia şi fiica unui valutist din oraşul sucevean Siret, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, fără posibilitate de eliberare. Sentinţa a fost dată la Cernăuţi, în Ucraina.

Procesul a început în noiembrie 2011 şi a avut opt termene, la fiecare participând Vasile Hriţcu, fiul şi soacra acestuia. "Zaporozhets se uita pe geam când citea judecătorul sentinţa. Nu a schiţat nici un gest", a declarat Vasile Hriţcu, la revenirea în ţară.

Deşi mulţumit de pedeapsa primită de cel care i-a ucis soţia şi fiica, Vasile Hriţcu a rămas totuşi fără răspuns la mai multe întrebări. Majoritatea martorilor susţin că au văzut doi suspecţi, nu unul singur. De altfel, şi în apelul telefonic dat de Carmen Hriţcu soţului ei cu puţin timp înainte de a fi împuşcată, femeia i-a spus că sunt două persoane la uşă, care vorbesc ucraineană şi nu le înţelege. Al doilea autor, necunoscut Anchetatorii români au găsit în apartament doar urmele lui Zaporozhets. Probele ADN prelevate de pe soneria de la uşa de la intrare, de pe cartuşe, inclusiv de pe perna prin care a fost împuşcată fetiţa de 6 anişori indică clar că ucraineanul este autorul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vasile Hriţcu speră că poate, în ultimul ceas, Zaporozhets va da totul în vileag. Cine este cel de-al doilea autor este întrebarea care îl macină pe soţul îndoliat.

Din apartamentul familiei Hriţcu au fost furaţi 13.000 de euro, 2.000 de dolari şi 500 de lei. Arma crimei nu a fost găsită nici până în ziua de astăzi. Criminalul: "L-aş fi omorât pe criminal" EVZ a fost prezent la penultimul termen al procesului. În sala de judecată, o încăpere de circa 20 de metri pătraţi, încălzită cu o sobă în care ardea focul, boxa acuzaţilor era o cuşcă la propriu, cu gratiile până în plafonul încăperii. "Sunt nevinovat. E o înscenare", încerca să-i convingă asasinul pe judecători. Zaporozhets privea spre avocat, în gol, înspre tavan, peste tot, numai în direcţia familiei Hriţcu nu. Din cuşca în care a fost închis, vorbea calm, încercând să demonteze probele anchetatorilor şi repetând că nu e el autorul. "Dacă eram în locul lui (n.r. – al lui Vasile Hriţcu), făceam tot posibilul şi îl omoram pe criminal", traduce translatorul declaraţia care a stârnit rumoare în micuţa sală de judecată.

Sentinţa îl condamnă pe Zaporozhets să moară în spatele gratiilor, neavând dreptul de a fi eliberat vreodată. Dacă n-ar fi fost probele ADN, n-ar fi fost prins niciodată.

Culmea este că Poliţia Suceava l-a arestat pe criminal şi i-a dat drumul. L-au prins ucrainenii din nou după ce au venit probele ADN

Se antrena cu pistolul

Mikhail Grossu, avocatul lui Vasile Hriţcu, spune că probele de la dosar sunt de neclintit: "Au fost martori care au declarat că se pregătea de mai de mult să meargă în România, avea un pistol şi se antrena să tragă mai bine. Le-a spus judecătorilor că ADN-ul lui a fost găsit în apartamentul familiei Hriţcu, după ce anchetatorii români i-au luat hainele". Citiți și:

  • Moment emoţionant la procesul dublului asasinat de la Siret: cum a alergat să-şi salveze sora. „I-am făcut respiraţie gură la gură, era rece ca o păpuşă”