La 43 de ani, Sabin Ilie s-a schimbat radical și este greu de recunoscut pentru cei care îl cunoșteau în perioada de glorie. Fostul stelist s-a îngrășat vizibil și pare marcat de viața de noapte care i-a frânt o carieră ce părea promițătoare.

Se apucă de școală

Sabin are de gând să se înscrie la cursurile Școlii Federale de Antrenori, pentru ca în următorii ani să poată pregăti echipe din eșaloanele superioare. „Voi juca, dar foarte puțin. Sunt legitimat și ca jucător, dar încă nu mi-au ieșit actele. Aștept un răspuns din China pentru cartea verde. Trebuie să fac și școala de antrenori”, a spus olteanul.

Sabin Ilie este fratele lui Adrian Ilie, fost mare internațional român. Ambii jucători s-au remarcat în tricoul echipei Steaua și, în timp ce „Cobra” făcea furori la Valencia, Sabin era considerat un talent mai mare decât fratele său. Mai ales că, în 1997, a devenit golgheterul campionatului intern.

Și-a bătut joc de talent și bani

Atacantul a prins contracte foarte bune de-a lungul carierei, dar rar s-a integrat pe la vreunul dintre cluburile la care a evoluat. Lista e impresionantă: Steaua, Fenerbahce, Valencia, FC Național, Dinamo, Rapid, Cottbus, FC Vaslui sau Jiangsu. Ultima dată a jucat în China, la Qingdao, în 2009. Un risipitor a fost Sabin Ilie și pe teren, și în afara lui. Cu o viață de noapte agitată, fumător înrăit, fotbalistul nu și-a putut exploata calitățile sportive. A căzut în patima jocurilor de noroc, a început să petreacă mai mult timp la ruletă decât pe teren și se spune că a tocat aproape 4 milioane de euro, cam tot ce câștigase în fotbal. În ultimi ani a fost văzut prin Capitală mergând cu taxiul sau cu mijloacele de transport în comun.

 

Certat cu părinții și fratele, divorțat de Leta, urmărit de pensia alimentară

Marea dragoste a lui Sabin Ilie a fost Nicoleta, cunoscută ulterior în fotbal ca „Leta”. Cei doi au format un cuplu, dar au divorțat din cauza derapajelor comportamentale ale atacantului. Părinții și fratele, Adrian Ilie, nu au plăcut-o niciodată pe soția lui Sabin, care din această cauză s-a rupt de familie. Problemele dintre cei doi frați s-au accentuat cu timpul, mai ales că fostul mare internațional român vedea cum Sabin își bate joc de carieră.

Adrian Ilie n-a vrut să-l mai ajute cu bani

Ulterior, „Cobra”, devenit un prosper om de afaceri, a refuzat să-și mai ajute fratele, financiar. Criza s-a adâncit între Sabin și Nicoleta, iar cei doi au divorțat. În 2010, fotbalistul a uimit, atunci când a cerut în instanță ca pensia alimentară pe care le-o plătea celor doi copii, câte 1.000 de euro lunar, să fie diminuată la salariul minim pe economie, adică 1.200 de lei!

Apropiați ai fostului cuplu povestesc că „Leta” a reușit să salveze o vilă în Pipera, într-un moment în care Sabin devenise dependent de jocurile de noroc.

Recăsătorit cu sora unui coechipier

La divorț, Ilie a acuzat că ar fi pierdut casa din cauza unor tertipuri financiare, dar a fost nevoit să accepte situația. Între timp, cel care făcea spectacol în tricoul Stelei s-a recăsătorit cu Magdalena, sora lui Iulian Miu, fostul său coechipier din Ghencea.