Evenimentul Zilei > International > Să te ferești de „Îmbrățișarea afectuoasă”. Ce au mai inventat hoții români
Să te ferești de „Îmbrățișarea afectuoasă”. Ce au mai inventat hoții români

Să te ferești de „Îmbrățișarea afectuoasă”. Ce au mai inventat hoții români

O organizație falsă formată din romi români care pretindeau că sunt surdo-muți a fost deconspirată de Garda Civilă din Regiunea Murcia.

Potrivit laverdad.es, romii din Cabo de Palos care pretindeau că sunt surdo-muți vizau, în special, vârstinicii. Aceștia au mai folosit metoda „îmbrățișare afectuoasă” pentru a jefui trecătorii la Cartagena.

Garda Civilă a primit mai multe plângeri de la cetățeni în legătură cu un grup de persoane, originare din Europa de Est, care cereau bani în numele unei asociații de persoane surd-mute, în vecinătatea unei zone comerciale din Cabo de Palos-Cartagena (Regiunea Murcia).

Membrii grupării infracționale, două femei și doi bărbați, se dădeau reprezentanți ai persoanelor cu dizabilități pentru a se adresa victimelor lor, în principal persoane în vârstă sau cetățeni străini. După ce solicitau o contribuție economică în beneficiul unei organizații false de surzi și muți, îmbrățișau victimele, sustrăgând de la acestea bijuterii, bani, ceasuri sau orice obiecte de valoare, cu metoda cunoscută drept „îmbrățișarea afectuoasă”.

Autoritățile iberice i-au reținut pe cei patru reprezentanți ai grupării.