Un editorial de Joy Pulmann în The Federalist.

De la apariția coronavirusului, ziariștii proeminenți au semănat panică, provocând penurii masive de produse sanitare de bază, anularea călătoriilor și prăbușirea piețelor.

Toate acestea în timp ce numărul cazurilor confirmate este de circa 0,000002 la sută din populația Statelor Unite.

Până acum, cazurile de gripă sezonieră din Statele Unite depășesc numărul cazurilor de coronavirus de 45.000 de ori.

Gripa de sezon a fost foarte grea anul acesta, numărul de decese provocat de ea situându-se între 20.000 și 52.000, față de 29 până acum din cauza coronavirusului.

Potrivit epidemiologului dr. Paul Carson, care lucrează la Departamentul de Sănătate Publică din Dakota de Nord, gripa pare să fie de cinci ori mai contagioasă decât coronavirusul, ceea ce înseamnă că oprirea răspândirii sale este posibilă, deși mai ales în cazul persoanelor în vârstă pare să aibă o rată a mortalității mai mare.

Totuși, în ceea ce-i privește pe tineri, gripa este mai periculoasă decât coronavirusul în Statele Unite, a declarat medicul luni.

„Pandemia” de gripă de anul acesta a făcut oare să se prăbușească bursele, i-a determinat pe membrii Congresului să poarte măști, i-a împiedicat pe americanii care sufereau de banala răceală să mai găsească vreo doctorie pe rafturi? Nu.

De când virusul Wuhan a ajuns pe coastele Americii, presa americană a adus criza pe culmi de exagerare. Care este explicația diferenței ca de la cer la pământ între relatările lor și realitate?

Un efect important este că presa încurajează crahurile bursiere și criza economică.

Nu doar că este clar că presei corporatiste nu i se mai poate acorda nici o încredere că va oferi informații corecte în legătură cu un subiect care îngrijorează opinia publică! Este clar că acestei prese puțin îi pasă de sănătatea publică sau de economie.

Tot ce o interesează este să-l distrugă pe Trump, iar dacă prețul înseamnă ruinarea economiei Statelor Unite, ei bine, o va face!

Pe 9 martie, Politico titra: „America, luată prizonieră de coronavirus”, iar ziariștii hiperventilați Renuka Rayasam și Suddeep Reddy afirmau: „Lumea întreagă se îneacă în dezinfectant de mâini și se sufocă de groază”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE