Evenimentul Zilei > Monden > S-a mai stins o stea a rock-ului. Solistul unei trupe legendare a murit în brațele soției
S-a mai stins o stea a rock-ului. Solistul unei trupe legendare a murit în brațele soției

S-a mai stins o stea a rock-ului. Solistul unei trupe legendare a murit în brațele soției

Încă o stea a muzicii rock a apus. John Lawton, fost solist al cunoscutei trupe Uriah Heep a încetat din viață la vârsta de 74 de ani. El a murit în brațele soției sale, după cum au anunțat foștii săi colegi de trupă.

Moartea lui John Lawton a fost anunțată pe Facebook, pe pagina oficială Uriah Heep, într-o postare făcută de membrii trupei rock. Aceștia au precizat că artisul nu era cunoscut ca fiind bolnav, astfel că decesul său este de neînțes. Cântărețul ar fi murit lângă soția sa.

„Cu profund regret, împărtășim știrea devastatoare și tragică despre trecerea bruscă și total neașteptată spre neființă a lui John Lawton la 29 iunie 2021. Contrar celor raportate, nu a existat nicio boală, ceea ce face ca moartea sa să fie de neînțeles. A murit în pace, cu soția sa lângă el.

Ne va fi foarte dor de John. O slujbă de înmormântare privată pentru a sărbători viața lui John va avea loc după dorințele sale, la care vor participa doar familia și prietenii apropiați. Am aprecia ca intimitatea familiei să fie respectată în acest moment dificil”, este mesajul pe care l-au postat colegii de trupă pe rețeaua de socializare.

Cariera lui John Lawton

John Lawton și-a început cariera muzicală în North Shields, în Marea Britanie, la începutul anilor ’60. El a început să cânte cu The Deans, un grup de copii. Ulterior John a decis că vrea să fie musician și a început să lucreze în acest sens.

Astfel, a început să cânte în West One și mai târziu în Stonewall, alături de John Miles, Vic Malcolm (mai târziu Geordie) și Paul Thompson (mai târziu Roxy Music). În 1969, după un angajament cu trupa Stonewall într-un club din Hamburg, Lawton s-a decis să rămână în Germania. Aici i s-a oferit să cânte pentru legendara trupă germane de cult rock Lucifer’s Friend (1969–1976 și 1979–1995). Împreună cu rockerii germani, el a înregistrat șapte albume de studio.

În 1976, John Lawton s-a alăturat trupei Uriah Heep și, împreună, au înregistrat mai multe albume. Uriah Heep și John Lawton au făcut numerose turnee în Europa și Statele Unite.

De-a lungul carierei sale de lungă durată, John Lawton a mai lucrat cu nume mari ale rock-ului, dar și cu unii dintre cei mai buni producători de discuri, printre care Tony Clarke, Jimmy Miller și Harold Faltermeyer.