Evenimentul Zilei > Monden > Doliu în muzica mondială. A cântat cu Uriah Heep, Ozzy Osbourne și Black Sabbath
Doliu în muzica mondială. A cântat cu Uriah Heep, Ozzy Osbourne și Black Sabbath

Doliu în muzica mondială. A cântat cu Uriah Heep, Ozzy Osbourne și Black Sabbath

Unul dintre cei mai mari toboșari ai lumii a încetat din viață sâmbătă, după o carieră muzicală impresionantă, în Uriah Heep, Black Sabbath sau alături de Ozzy Osbourne.

Este vorba despre Lee Kerslake, toboșar al celebrei trupe Uriah Heep, dar care a colaborat la începutul anilor 80 și cu Ozzy Osbourne sau Black Sabbath. Kerslake a murit sâmbătă, 19septembrie, la 73 de ani, după o luptă prelungită cu cancerul de prostată.

Colegul de trupă din Uriah Heep, Ken Hensley, a fost cel care a anunțat decesul.

„Cu inimă grea vă împărtășesc că Lee Kerslake, prietenul meu de 55 de ani și cel mai bun toboșar cu care am cântat vreodată, a pierdut bătălia cu cancerul la 03:30 în această dimineață (n.r. sâmbătă). El a murit liniștit, lăudați pe Domnul, dar ne va fi teribil de dor ”.

Kerslake a cântat în prima parte a carierei cu grupul de hard rock progresiv Uriah Heep și a fost prezentat pe mai multe albume clasice. A bătut la tobe pentru Uriah Heep din 1971–1979 și s-a alăturat în 1980 grupului lui Ozzy Osbourne. S-a întors, însă în 1981, la Uriah Heep și a rămas cu trupa până în 2007.

Kerslake a cunoscut cel mai mare succes comercial ca toboșar când s-a alăturat lui Osbourne, în 1980 și ’81, când a înregistrat albumele clasice Blizzard Of Ozz, care conținea hit-ul Crazy Train și Diary Of A Madman.

Moartea bateristului a avut loc cu o zi înainte de cea de-a 40-a aniversare a Blizzard Of Ozz, care a fost lansată pe 20 septembrie 1980.

Ultima dorință de la viață

Kerslake a început să cânte la tobe la vârsta de 11 ani, iar primul său concert profesionist a fost alături de trupa britanică Gods.

După ce s-a alăturat lui Uriah Heep în 1971, a înregistrat clasicul LP din 1972 Demons And Wizards, care a contopit un sunet de rock progresiv cu un hard rock edge.

După ce a părăsit grupul din cauza unui dezacord de compoziție în 1978, s-a alăturat lui Ozzy Osbourne la începutul anilor 1980, după ce acesta a fost concediat din Black Sabbath din cauza abuzului său de droguri.

Citește mai departe pe RețeteșiVedete.ro

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: