Vrăjitorul Ozzy Osbourne

Vrăjitorul Ozzy Osbourne

Împodobit cu cruci şi capete de mort, "Prinţul Întunericului", aclamat de 30.000 de fani veniţi să-l vadă prima oară la Bucureşti, a fluturat şi a sărutat steagul României.

"Un singur lucru vă cer: Fiţi nebuni!", a fost îndemnul cu care Ozzy Osbourne a deschis, sâmbătă, seara magică de la Zone Arena, din Capitală.

Aflat pentru prima dată în România, pe care a inclus-o în lista celor 137 de popasuri planificate pentru turneul mondial de promovare a ultimului său album, "Scream", rockerul, care de-a lungul timpului şi-a câştigat numeroase supranume, printre care şi pe acelea de "Madman" sau "Prince of Darkness", a stabilit o regulă: toată lumea are voie ca, timp de două ore, să se lase cuprinsă de nebunie.

Înveşmântat în mantia neagră împodobită atât cu însemne religioase, dar şi cu capete de mort, Ozzy a dat dovadă că vârsta nu este o piedică. Nimic din ce a făcut rockerul pe scenă nu i-a trădat cei 62 de ani pe care-i are. A sărit, şi-a fluturat pletele, a privit mustrător mulţimea când aceasta părea să dea semne de apatie şi s-a folosit în repetate rânduri de tot arsenalul din dotare - furtunul cu spumă sau găleţile cu apă - care au condimentat cele două ore de specatcol.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Ţipetele rup tăcerea..."

Intrarea în scenă s-a făcut triumfal şi fără o întârziere care să deranjeze publicul. Prima piesă, "Bark at the Moon", a fost o expoziţiune a spectacolului ce avea să urmeze: "Ţipetele rup tăcerea..." şi transmit un puternic mesaj, mai ales pentru cei tineri - "Raiul este aşa cum şi-l contruieşte fiecare, chiar şi la marginea Iadului". Cu un asemenea mesaj, berea nu mai rămâne în pahare şi, din săriturile fanilor dezlănţuiţi, zboară pe deasupra capetelor tuturor.

Îmbrăcat în steagul României

Melodia care dă titlul albumului "Scream", "Let Me Hear You Scream", a dus fanii în delir, iar, în isteria creată, păstrarea echilibrului era doar o chestiune de şansă. Acelaşi "scream" ("strigăt") a apărut ca laitmotiv pe durata întregului concert, iar, ori de câte ori intensitatea acestuia s-a diminuat, Ozzy a lăsat să se înţeleagă că are nevoie să-şi ştie în permanenţă publicul alături. Privind mustrător pe sub sprâncene, le mai amintea: "I can't fucking hear you".

"Killer of Giants" a fost, cu siguranţă, melodia pe care artistul a dedicat-o românilor. Fluturând steagul României, pe care îl ceruse organizatorilor imediat ce a sosit de la aeroport, Ozzy a transmis mesajul său de pace: "Dacă niciunul dintre noi nu crede în război/ Atunci, puteţi să-mi spuneţi pentru ce sunt toate aceste arme?".

Deşi supranumit "Prinţul Întunericului", Ozzy Osbourne nu transmite mesaje negative. Aspectul mai sumbru şi sonorităţile muzicii sale i-au adus această reputaţie, însă, pentru cine îl ascultă, mesajul este clar: un apel la independenţă în gândire, la dezarmare şi la o perspectivă sigură pentru cei tineri: "Copiii viitorului vor trăi în lacrimile care cad astăzi/Soarele care răsare mâine va aduce oare pace?". Şi, pentru că răspunsurile din partea publicului nu se lăsau aşteptate, "Madman" a făcut o mărturisire pe care a întărit-o sărutând în repetate rânduri steagul Românei: "I love you".

Momentul "steagului românesc" a fost poate cel mai "cuminte" dintre cele pregătite de Ozzy. Artistul a arătat respect pentru români şi s-a înfăşurat în steag, pe care l-a făcut mantie până la final de concert, când a lăsat să se înţeleagă că s-ar întoarce bucuros: "Mamma I'm Comming Home".

Baie cu spumă la final

Nebunia serii a fost baia cu spumă de care cel puţin spectatorii din faţă au avut parte din plin. Fără supărare, mai ales că starul îşi aplica, de fiecare dată, acelaşi tratament. A urmat baia cu apă la găleată, împărţită generos în toate cele trei colţuri ale scenei.

Trupa lui Ozzy Osbourne - Gus G. (chitară), Rob "Blasko" Nichelson (chitară bas), Tommy Clufetos (tobe şi percuţie) şi Adam Wakeman (clape) este tânără, însă experienţa şi, mai ales înclinaţia către show, o fac perfectă pentru stilul fostului component al legendarei Black Sabbath.

Citiţi şi:

  • Ozzy Osbourne, prinţul care a fermecat România | FOTOREPORTAJ
  • Ozzy Osbourne, la Bucureşti: "La 62 de ani, mă distrez mai bine ca oricând"

REŢETA SUCCESULUI

Fani entuziaşti, discreţie, băutură, energie

FANI. Copii ale starului, fanii au venit la Bucureşti atât din toată ţara, cât şi din Bulgaria Foto: THEODOR PANĂ

Pentru spectacolul din România au sosit în Capitală şi două familii de bulgari. Primii, trecuţi de 40 de ani şi cu doi copii, au venit purtând pe umeri steagul Bulgariei. Doamna, copie fidelă a starului care era aşteptat pe scenă, a fost numită rapid "Doamna Ozzy" de cei din jur şi s-a dovedit, pe toată durata concertului, un adevărat fan "Madman".

Ozzy Osbourne a sosit la Zona Arena, locul desfăşurării concertului din România, sâmbătă, în jurul orei 16.45, direct de la aeroportul din Băneasa, unde a aterizat cu avionul personal.

Aflat în premieră în România, starul şi-a învăluit prezenţa într-o maximă discreţie, care s-a făcut simţită încă de la aterizare, când autorităţile aeroportuare s-au folosit de o maşină pentru a nu permite fotografilor "să fure" vreo fotografie neautorizată. Nici atmosfera din culise nu a fost agitată, ceea ce înseamnă că nu au fost vicii de organizare.

Doar o echipă de paramedici a venit la un moment dat în cabina lui Ozzy, iar voci şoptite din echipa artistului sugerau că ar fi vorba despre un control de rutină la care acesta este supus, având în vedere că, în urmă cu aproximativ două săptămâni, a fost nevoit să amâne concertul din Germania din cauza unei întinderi musculare la spate.

Fie că a fost vorba despre această afecţiune, fie că, aşa cum şuşoteau unii cu ironie, sunt urmări ale vieţii sprinţare pe care starul a dus-o până acum, Ozzy a fost pe scenă în plină vervă - a cântat, a sărit, şi-a fluturat pletele, a alergat dintr-un capăt la altul al scenei şi a depăşit chiar şi aşteptările celor mai exigenţi fani. Singurul regret: "Nu a cântat Dreamer".

<embed allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" type="application/x-shockwave-flash" height="385" width="480" src="http://www.youtube.com/v/wHhEm00Xefo?fs=1&hl=ro_RO"></embed></embed><//embed>