Evenimentul Zilei > International > Doliu internațional! O mare legendă a rock-ului a murit!
Doliu internațional! O mare legendă a rock-ului a murit!

Doliu internațional! O mare legendă a rock-ului a murit!

Celebrul chitarist Peter Green, cofondatorul trupei britanice Fleetwood Mac, a murit la 73 de ani, potrivit presei străine.

„A murit liniştit, în somn”, a anunțat familia artistului printr-un comunicat de presă.

Peter Green a pus bazele trupei Fleetwood Mac împreună cu bateristul Mick Fleetwood şi chitaristul Jeremy Spencer, trupă din care a făcut parte până în 1970. În 1998, a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame.

„Fleetwood Mac a fost formată în 1967, la Londra. A cunoscut numeroase schimbări în componenţă şi diferite niveluri de succes. De la înfiinţarea trupei şi până în 1974, nicio formulă a grupului nu s-a menţinut mai mult de doi ani.

Singurul membru prezent în trupă de la formare şi până în prezent este toboşarul Mick Fleetwood. Basistul John McVie, în ciuda contribuţiei sale la numele trupei, nu a cântat pe primul single al formaţiei, nici în primele concerte susţinute de grupul american.

Christine McVie a apărut, până în prezent, pe aproape toate albumele trupei exceptând două, fie ca membră a trupei sau ca muzician de studio. De asemenea, a realizat coperta albumului „Kiln House”.

Refacerea trupei după destrămarea din 20o4

La sfârșitul anului 2008, Fleetwood Mac a anunțat ca vor pleca într-un nou turneu în 2009, începând cu luna martie. La fel ca și turneul din 2003 – 2004, Christine McVie nu s-a alăturat trupei. Turneul este considerat un turneu „greatest hits” și a avut primul spectacol 1 martie 2009 iar în februarie au făcut publice noi date de spectacol.

Stevie Nicks a declarat, cu privire la un nou album Fleetwood Mac, „În momentul de față nu există niciun plan pentru un album. Vom termina acest turneu înainte de a decide dacă vom lansa un nou album.”

Într-un interviu acordat revistei Playboy în aprilie 2012, Mick Fleetwood și-a manifestat îndoiala ca trupa să mai susțină vreodată un turneu, dând vina pe Stevie Nicks și Lindsey Buckingham pentru anii de amânare datorită proiectelor lor solo.

Basistul original al trupei, Bob Brunning, a decedat pe 18 octombrie 2011, la vârsta de 68 de ani. Fostul chitarist Bob Weston a fost găsit mort pe 3 ianuarie 2012 la vârsta de 64 de ani. Fostul solist și chitarist Bob Welch s-a sinucis prin împușcare pe 7 iunie 2012, la vârsta de 66 de ani.

Trupa a anunțat oficial turneul său din 2013 care va cuprinde spectacole în 34 de orașe din Statele Unite; turneul va începe pe 4 aprilie în Columbus, Ohio. Trupa va interpreta două melodii noi deși deocamdată este incertă posibilitatea lansării unui nou album”, potrivit cancan.ro

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: