Fiorentina l-a lăsat pe Ianis să plece la naționala U23, dar, din cauza altor cluburi, FRF a decis să anuleze stagiul de pregătire din Antalya, și astfel, fiul „Regelui” a ratat șansa de a fi urmărit pe viu de selecționerul Christoph Daum. Înm ultimele luni, Gică Hagi a insistat pentru ca jucătorii de la FC Viitorul și fiul său să fie chemați la prima reprezentativă sau la U21.

„Am dori să mulţumim clubului Viitorul şi lui Gheorghe Hagi pentru susţinerea şi înţelegerea de care au dat dovadă, dar şi celorlalte cluburi care au răspuns pozitiv invitaţiei noastre de a lua parte la acest cantonament: CFR Cluj, ACS Poli Timişoara, UTA, Gaz Metan, FC Botoşani, Dinamo, Swansea, Real Zaragoza, Fiorentina. Din păcate, alte cluburi nu au arătat aceeaşi înţelegere şi nu au văzut avantajele unei astfel de acţiuni pentru ele, pentru jucători şi pentru imaginea fotbalului românesc”, a declarat selecționerul Christoph Daum.

Dar, Gică Hagi a spus că el ar fi continuat să facă acest cantonament, și s-a arătat dezamgit de faptul FRF a luat această decizie.

„Eu aș fi făcut cantonamentul în continuare, chiar dacă cluburile nu vor să dea jucătorii la această acțiune. Sunt alți jucători în prima ligă, la fel în liga a doua, cu toții pot fi luați. Sunt tineri și talentați.

Era o oportunitate și puteau exploda. Este un mod de a cunoaște jucătorii, era bine ca o săptămână să îi antrenezi, să îi vezi. Dar dacă s-a luat această decizie, li s-a dat dreptate acelor cluburi care nu vor să dea jucători”, a opinat Hagi, la Dolce Sport. 

 

Te-ar putea interesa și: