Evenimentul Zilei > Actualitate > Certificatul verde la locul de muncă. S-a luat marea decizie. Va urma un val de controverse
Certificatul verde la locul de muncă. S-a luat marea decizie. Va urma un val de controverse

Certificatul verde la locul de muncă. S-a luat marea decizie. Va urma un val de controverse

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că se renunță la ideea obligativității „certificatului verde” la locul de muncă, pentru că trebuie respectată Constituția.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat, astăzi, că Guvernul condus de Nicolae Ciucă renunță la proiectul introducerii „certificatului verde” la locul de muncă. Au fost discuții aprige pe această temă, în cadrul Coaliției de guvernare și subiectul a fost dezbătut și cu președintele Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu, despre viitorul certificatului verde la locul de muncă

Ciolacu a punctat că acest certificat verde trebuie să respecte Constituția României, iar Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, va fi de acord cu decizia luată. Președintele PSD a amintit de ordonanța de urgență care este în vigoare în privința certificatului, spunând că dacă proiectul ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, nu aduce nimic nou atunci „nu are sens” să se continuie cu acesta.

„Viitorul certificat verde trebuie să respecte Constituția. Nu este luată o decizie în coaliție astfel încât să vă prezentăm ceva. Este o OUG în vigoare în ce privește certificatul  verde. Dacă proiectul nu aduce nimic nou nu are sens să mergem cu un proiect care nu aduce nimic nou. Ministrul a venit cu o propunere care are o latură de specialitate și o latură astfel încât să nu încălcăm Constituția (…) Acum două luni vă spuneam că nu este suficient certificatul verde.

„Domnul Rafila, la fel ca și mine, sunt ferm convins că este de acord să nu încălcăm Constituția României”

Este nevoie să venim și cu o nouă organizare în spitale, trebuie să venim cu un stoc de antivirale pentru acest nou val cinci. În ceea ce privește încălcarea Constituției, avem specialiști pentru asta. Domnul Rafila, la fel ca și mine, sunt ferm convins că este de acord să nu încălcăm Constituția României (…) Niciodată nu s-a pus problema vaccinării obligatorii (…) Cred că propunerea domnului Rafila ca certificatul să se facă în funcție de incidență și câtă presiune este pe ATI este cea mai bună”, a spus Marcel Ciolacu.