Evenimentul Zilei > Actualitate > S-a inventat carantina pentru morți! Covid-ul a ţinut o femeie la morgă peste 20 de zile
S-a inventat carantina pentru morți! Covid-ul a ţinut o femeie la morgă peste 20 de zile

S-a inventat carantina pentru morți! Covid-ul a ţinut o femeie la morgă peste 20 de zile

În județul Dolj a avut loc o situație demnă de un film absurd și de groază deopotrivă, căci o femeie suspectă de Covid-19 a fost ținută 20 de zile la morgă, din cauza suspiciunii că era purtătoare de virus.

Defuncta a fost considerată suspectă pentru că a tușit înainte să moară, iar familia a fost băgată în carantină. În final, ea nu a mai fost înmormântată potrivit protocoalelor COVID, pentru că DSP-ul a considerat că „mortul a stat în carantină 14 zile”.

Femeia de 51 de ani suferea de mai multe boli. Aceasta avea probleme cardiace, diabet dar şi o boală autoimună. Femeii i s-a făcut rău şi un echipaj medical a ajuns la faţa locului în timp util, însă aceasta însă a decedat. Înainte de a muri a tuşit, aşa că cei de pe salvare, care au constatat decesul, au decretat că este suspectă de Covid. Cauza decesului a fost însă insuficienţă cardiacă.

Trupul femeii a fost dus la morgă, unde i s-au recoltat probe atât din plămâni cât şi din nas. Cele din plămâni au ieşit negative, însă din nas au iesit pozitive. Aşa că după câteva zile familia a fost anunţată şi a trebuit să rămână în izolare. Pentru că rudele doreau să o înmormânteze creştineşte şi au considerat că li se face o nedreptate, au apelat la avocat în momentul în care au ieşit din izolare. Trupul femei a rămas la morgă mai bine de 20 de zile.

Direcţia de Sănătate Publică a avut o reacţie halucinantă, oficialii acesteia precizând că decizia de a o înmormânta pe femeie creştineste nu are nici o legătură cu avocatul familiei şi ca acest lucru nu este posibil pentru că, corpul neînsufleţit a stat la morgă în izolare mai bine de 14 zile.

„Vă spun de la început. Mama mea a decedat pe data de 1 august, noaptea, la ora 2:00. Pe zi, doamna doctor de familie a venit să-i facă vaccinul băieţelului meu de două luni de zile şi a consultat-o şi pe mami pentru că tuşea. I-a dat un sirop de tuse pentru că nu a prezentat nici un alt simptom de Covid. Noi am stat izolaţi şi am avut grijă, pentru că mami a avut diabet, iar eu am fost în sarcină în săptămâna 34.

Când au ajuns domnii de la SMURD mami deja decedase de 15 minute. I-au făcut măsurile de resuscitare care se fac pe baza protocolului. Ne-au întrebat ce pastile a luat. I-am dat toate documentele. Mami avea un handicap de gradul II. Atunci m-au întrebat că ce este cu acel sirop. Le-am spus că doctora de familie l-a recomandat pentru că era răcită. Mamei mele i-au prelevat probele nazale pe data de 3 august, la 70 de ore după ce a decedat, iar pe data de 4 august, tatăl meu s-a prezentat acolo pe IML cu legea în mână, spunându-le că singura probă concludentă la un om decedat este cdea din plămâni, iar pe data de 4 s-au gândit să trimită şi proba de plămâni la Cantacuzino unde a ieşit negativă.

În momentul în care noi ne plimbam de la o instituţie la alta, dânşii ne-au bpgat în carantină şi ne-au dat mesaj pe WhatsApp să ne anunţe că noi suntem în carantină de pe data de 5, însă nouă ne-au dat mesajul pe data de 7 august”, a declarat Ivona Stamate, fiica femeii,  potrivit România TV.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: