Cu toate acestea, în presa internaţională a apărut informaţia că jucătoarea de tenis s-ar fi înţeles cu antrenorul belgian pentru o perioadă mai lungă de timp, iar salariul lui Van Cleemput va fi de 17.000 de dolari pe lună, scrie Telekomsport.ro.

Sportiva a evoluat fără antrenor la primul turneu de Grand Slam al anului. După despărţirea de Darren Cahill, fostul lider mondial a bătut palma cu omul care a contribuit decisiv la ascensiunea lui David Goffin, locul 22 ATP. În vârstă de 50 de ani, Thierry Van Cleemput i-a mai pregătit pe Steve Darcis şi pe Olivier Rochus, iar între 2002 şi 2005 a fost căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a Belgiei.

"Cu grupul Simonei Halep, mă înţeleg bine de foarte mult timp. Am fost mereu în termeni buni şi, când au aflat că am încheiat colaborarea cu David, m-au întrebat dacă aş putea rămâne să văd meciul şi să-mi dau sfatul. De aici urmează probabil un test, poate o colaborare, nimic nu este decis încă. Trebuie să o antrenez, să o însoţesc la turnee pentru a vedea dacă asta poate funcţiona. Avem şansa de a face asta cu calm, fără precipitare. Suntem la stadiul de discuţii. Vreau mai întâi să o antrenez, ca ea să vadă metoda mea de lucru şi, dacă o asimilează, dacă îi place, apoi o voi însoţi la turnee. Va fi o frumoasă provocare, este o jucătoare extraordinară. Dacă nu se face, rămânem prieteni", a declarat Van Cleemput pentru presa belgiană, mai arată sursa citată.