Evenimentul Zilei > Actualitate > S-a aflat salariul noului antrenor al Simonei Halep. Este vorba de o sumă uriașă
S-a aflat salariul noului antrenor al Simonei Halep. Este vorba de o sumă uriașă

S-a aflat salariul noului antrenor al Simonei Halep. Este vorba de o sumă uriașă

Simona Halep şi noul ei antrenor, belgianul Thierry Van Cleemput, au declarat că vor colabora doar la turneele de la Doha şi de la Dubai.

Cu toate acestea, în presa internaţională a apărut informaţia că jucătoarea de tenis s-ar fi înţeles cu antrenorul belgian pentru o perioadă mai lungă de timp, iar salariul lui Van Cleemput va fi de 17.000 de dolari pe lună, scrie Telekomsport.ro.

Sportiva a evoluat fără antrenor la primul turneu de Grand Slam al anului. După despărţirea de Darren Cahill, fostul lider mondial a bătut palma cu omul care a contribuit decisiv la ascensiunea lui David Goffin, locul 22 ATP. În vârstă de 50 de ani, Thierry Van Cleemput i-a mai pregătit pe Steve Darcis şi pe Olivier Rochus, iar între 2002 şi 2005 a fost căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a Belgiei.

"Cu grupul Simonei Halep, mă înţeleg bine de foarte mult timp. Am fost mereu în termeni buni şi, când au aflat că am încheiat colaborarea cu David, m-au întrebat dacă aş putea rămâne să văd meciul şi să-mi dau sfatul. De aici urmează probabil un test, poate o colaborare, nimic nu este decis încă. Trebuie să o antrenez, să o însoţesc la turnee pentru a vedea dacă asta poate funcţiona. Avem şansa de a face asta cu calm, fără precipitare. Suntem la stadiul de discuţii. Vreau mai întâi să o antrenez, ca ea să vadă metoda mea de lucru şi, dacă o asimilează, dacă îi place, apoi o voi însoţi la turnee. Va fi o frumoasă provocare, este o jucătoare extraordinară. Dacă nu se face, rămânem prieteni", a declarat Van Cleemput pentru presa belgiană, mai arată sursa citată.