Evenimentul Zilei > International > RUȘII susțin că l-au UCIS pe liderul ISIS, Ibrahim Abu-Bakr AL-BAGHDADI. Când și unde a avut loc atacul fatal
RUȘII susțin că l-au UCIS pe liderul ISIS, Ibrahim Abu-Bakr AL-BAGHDADI. Când și unde a avut loc atacul fatal

RUȘII susțin că l-au UCIS pe liderul ISIS, Ibrahim Abu-Bakr AL-BAGHDADI. Când și unde a avut loc atacul fatal

Ministerul Apărării din Rusia anchetează dacă în unul dintre atacurile aeriene din Siria l-ar fi ucis pe liderul grupării Statul Islamic.

Ministerul a afirmat că o lovitură aeriană l-ar fi putut ucide pe Abu Bakr al-Baghdadi și alți 330 de luptători din ISIS, în data de 28 mai. 

Raidul a avut ca țintă o reuniune a Consiliului militar al ISIS în capitala de facto a grupării jihadiste, Raqqa, în nordul Siriei. 

Au existat mai multe informații despre faptul că Baghdadi ar fi murit, scrie BBC. 

Declarația Ministerului rus al Apărării, publicată de agenția de stat Sputnik spună că 30 de comandanți ai ISIS și în jur de 300 de soldați se aflau la reuniunea din Raqqa. 

„Potrivit informațiilor care sunt verificate pe diverse canale, liderul ISIS Ibrahim Abu-Bakr al-Baghdadi, care a fost ucis în urma unui atac aerian, era și el prezent la întâlnire”, preciza anunțul respectiv. 

„Nu se știa de ceva vreme unde se află Al Baghdadi, deși se credea că era în Mosul, în Irak, înainte ca o coaliție condusă de SUA să înceapă efortul de a recâștiga orașul, în octombrie 2016”. 

Singura apariție publică a lui Al Baghdadi de când a susținut că a creat un califat al ISIS, a fost într-o înregistrare video din iunie 2014, când a ținut o predică în Mosul, după ce ISIS a preluat controlul asupra orașului.