Evenimentul Zilei > International > Rușii înfierează „viciile” din Occcident! Acuză un atac ocult asupra statului
Rușii înfierează „viciile” din Occcident! Acuză un atac ocult asupra statului

Rușii înfierează „viciile” din Occcident! Acuză un atac ocult asupra statului

Politicieni și preoți ruși au înfierat cu mânie proletară „viciile” din Occident

În fiecare an, de Halloween, autoritățile și prelații Bisericii Ortodoxe Rusă critică „festivități și obiceiuri necurate”. Nici acest an nu a făcut excepție.

În zilele care au precedat Halloween-ul, parlamentarul Vitali Milonov a declarat că acesta este legat de „activități ale unor organizații periculoase și oculte”, „violând” astfel legislația țării.

„Astăzi, în Rusia, nici o biserică nu autorizează această sărbătoare. În școli, Halloween nu este nimic altceva decât o violare flagrantă a legii federale”, a lansat, citat de Moscow Times, Vitali Milonov.

El le-a cerut părinților „din întreaga Rusie” să semnaleze școlile care celebrează Halloween via unei „hotline” specială.

În același timp, preoții ortodocși din Celiabinsk au criticat filmul american Joker, afirmând că succesul în box-office înfățișează, de fapt, o „rebeliune contra realităților societății burgheze” și, împreună cu sărbătorirea Halloween-ului, echivalează cu „o atingere la adresa statului rus”.

Într-o declarație publicată pe site-ul web, mitropolia din Celiabinsk a afirmat că „tehnologi politici” îi încurajează pe oameni să se deghizeze în Joker pentru Halloween și să creeze o mișcare de protest care „urmărește să destabilizeze și să distrugă statul rus și să corupă identitatea spirituală a Rusiei”.

Acestea în condițiile în care rușii nu se înghesuie să celebreze Halloween-ul. Dar autoritățile au pornit un adevărat război împotriva acestei sărbători, în ultimii ani.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: