Evenimentul Zilei > International > Rușii ar putea fi excluși de la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo
Rușii ar putea fi excluși de la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo

Rușii ar putea fi excluși de la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo

Rusia ar putea fi exclusă de la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo. Motivul are legătură cu agenției antidoping a acestei țări.

Un comitet independent al Agenţiei Mondiale Anti-Doping (AMA/WADA) a recomandat vineri declararea Agenţiei ruse antidoping (RUSADA) drept „neconformă”, arată AFP, preluată de Agerpres. O decizie finală se va lua în data de 9 decembrie, când, la Paris, va avea loc reuniunea Comitetului Executiv al AMA/WADA.

La începutul acestui an, autorităţile ruse au transmis datele electronice ale controalelor către AMA/WADA, conform unei condiţii impuse de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) pentru ridicarea suspendării acestei ţări. Însă în septembrie sua constatat alte ”incoerențe”, iar AMA a deschis o procedură care poate duce la noi sancţiuni împotriva Rusiei.

Iuri Ganus, directorul Agenţiei ruse antidoping,  a declarat la sfârşitul lunii octombrie că se aşteaptă ca ţara sa să fie exclusă din competiţiile olimpice în 2020 şi 2022. El a denunţat rolul autorităţilor în falsificarea datelor transmise către AMA.

„Au fost mii de modificări, este foarte grav. Am fost trădaţi, este un fel de conspiraţie”, a declarat Ganus. El susține că modificarea datelor ar fi putut fi făcute pentru a-i proteja pe foştii sportivi ruşi care ocupă în prezent „posturi de conducere” în ţara sa.

În ultimii ani, Rusia a fost deja exclusă din mai multe competiţii internaţionale în ultimii ani, acuzată că practică un dopăaj instituționalizat al sportivilor.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: