Evenimentul Zilei > International > Rusia va oferi sprijin regimului din Siria
Rusia va oferi sprijin regimului din Siria

Rusia va oferi sprijin regimului din Siria

Rusia a promis regimului Bashar al-Assad asistenţă politică, economică şi militară, afirmă ministrul sirian de Externe, Walid al-Moualem, citat de site-ul israelian Ynetnews.

Preşedintele Rusiei a dat asigurări că nu există nicio schimbare în susţinerea pe care Moscova o acordă preşedintelui sirian, Bashar al-Assad, informează Mediafax.

"Am primit o promisiune de ajutor pentru Siria – la nivel politic, economic şi militar", a declarat Walid al-Moualem, la Moscova, după întrevederea pe care a avut-o cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Regimul de la Damasc se bucură de susţinerea unor aliaţi tradiţionali precum Rusia, Iran şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah.

Siria se confruntă, începând din martie 2012, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeste 220.000 de morţi.