Documentul a fost adoptat în unanimitate și se va aplica militarilor aflați sub contract, recruților și cetățenilor care urmează cursuri de pregătire militară. Dispozitivele de acest fel sunt interzise nu numai în timpul operațiunilor militare sau al misiunilor de luptă, ci și în orice unitate sau teritoriu al armatei.
Legea menționează că atunci când un militar postează informații pe internet sau în rețelele sociale, acestea ar putea fi folosite pentru "influențare informațională și psihologică" sau pentru "dezvoltarea unei evaluări părtinitoare cu privire la politica publică a Rusiei.
Personalul militar nu are voie să dezvăluie informații despre activitățile proprii sau ale altor militari, inclusiv ale militarilor pensionați și ale membrilor familiei.
Interdicția se aplică informațiilor despre locul unde se află unități militare și despre activitățile zilnice  în cadrul serviciului militar, chiar dacă aceste informații nu sunt clasificate drept secret de stat. Mesageria online este interzisă, de asemenea.
Doar telefoane fără alte caracteristici vor fi permise în armată, a declarat săptămâna trecută prim-vicepreședintele Comisiei pentru Apărare din Duma de Stat, Andrei Krasov, pentru agenția de știri TASS. Acesta a adăugat că telefoanele Smart vor fi permise numai pentru viața de civil a militarilor.