Evenimentul Zilei > International > RUSIA. Lovitură pentru „Martorii lui Iehova”. Sunt considerați ca fiind organizație EXTREMISTĂ
RUSIA. Lovitură pentru „Martorii lui Iehova”. Sunt considerați ca fiind organizație EXTREMISTĂ

RUSIA. Lovitură pentru „Martorii lui Iehova”. Sunt considerați ca fiind organizație EXTREMISTĂ

Rusia a interzis, printr-o decizie a instanței, ca “Martorii lui Iehova” să își mai desfășoare activitatea pe teritoriul țării conduse de Vladimir Putin.

Curtea supremă a decis că organizația este extremistă și astfel vor fi interziți în totalitate. Curtea Suprema consideră Centrul Administrativ al Martorilor lui Iehova din Rusia ca fiind o organizație extremistă ce trebuie eliminată, iar activitatea ei interzisă în Rusia", a anunțat judecătorul Yuri Ivanenko, citat de The Independent.

"Proprietățile organizației Martorii lui Iehova vor intra în posesia statului", a mai afirmat judecătorul care a oferit decizia în premieră.

Un avocat al Ministerului de Justitie, Svetlana Borisova a declarat ca organizația "reprezintă o amenințare pentru drepturile cetățenilor, pentru ordinea și securitatea publică"

Judecătorii au decis închiderea sediului central al organizației și toate cele 395 de filiale precum și confiscarea propietaților.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News