Evenimentul ZileiInternationalRusia întârzie livrarea celui de al doilea lot de rachete S-400 către Turcia

Rusia întârzie livrarea celui de al doilea lot de rachete S-400 către Turcia

Rusia întârzie livrarea celui de al doilea lot de rachete S-400 către Turcia
Rusia întârzie livrarea sistemelor de rachete antiaeriene Triumph S-400 către Turcia din cauza dezacordurilor dintre părți cu privire la problema transferului de tehnologie, relatează publicația Defense News, citând o declarație a șefului Secretariatului turc pentru Industria de Apărare, İsmail Demir.

„Procesul continuă. Realizăm planuri pentru anul următor. Spre deosebire de primul [lot], pentru al doilea intenționăm să participăm atât la procesul de producție cât și la cel de dezvoltare a tehnologiei. Acest lucru înseamnă mai mult decât „Haideți să cumpărăm și să le dăm drumul repede cum a fost cu achiziția primului lot de sisteme de rachete”, a declarat Demir.

O altă cauză acestei întârzieri  ar putea fi dorința Turciei de a detensiona relațiile dintre Ankara și Washington, deoarece SUA nu agreează faptul ca un membru al NATO să achiziționeze sisteme de armament rusești.

Furnizarea sistemelor S-400  către Turcia a început la jumătatea lunii iulie. Această achiziție a provocat o criză în relațiile dintre Turcia și Statele Unite. Ca urmare a acestui contract, Washingtonul a exclus Turcia din programul de producție și achiziție de avioane de vânătoare F-35.


Accesează: