Evenimentul ZileiInternationalRusia întârzie furnizarea rachetelor S-400 către Arabia Saudită

Rusia întârzie furnizarea rachetelor S-400 către Arabia Saudită

Rusia întârzie furnizarea rachetelor S-400 către Arabia Saudită
Contractul dintre Rusia și Arabia Saudită referitor la furnizarea de sisteme de rachete antiaeriene S-400, semnat în 2017, nu a intrat încă în vigoare, a declarat Maria Vorobieva, purtătorul de cuvânt al Serviciului Federal de Cooperare Militară-Tehnică (FSVTS) din Rusia. La ora actuală, condițiile pentru implementarea acestuia sunt în faza de negociere.

Potrivit purtătoarei de cuvânt, nu este exclusă posibilitatea utilizării altor sisteme  de armament de producție rusă pentru a construi un nou sistem național de apărare aeriană saudită. Vorobieva a adăugat că cele două țări negociază și producția autorizată de arme de asalt Kalashnikov AK-103, dar termenii și cantitățile specifice de echipamente pot fi dezvăluite numai după semnarea contractului.

„Un contract pentru furnizarea sistemelor de apărare împotriva rachetelor S-400 Triumph a fost semnat cu Arabia Saudită în 2017. În prezent discutăm condiții reciproc acceptabile  pentru părți ca acest contract să intre în vigoare”, a declarat Vorobyeva, citată de TASS .

Ne puteți urmări și pe Google News

În luna octombrie, presa de la Moscova a relatat faptul că Rusia și Arabia Saudită au convenit asupra livrării sistemelor S-400 în valoare de 2 miliarde de dolari, care a fost discutată în cadrul unei întâlniri între președintele rus Vladimir Putin și regele Salman bin Abdulaziz al-Saud.


Accesează: