Evenimentul Zilei > International > RUSIA dă dovadă de SLĂBICIUNE. SCURGERI de INFORMAȚII din interiorul Ministerului RUS al Apărării
RUSIA dă dovadă de SLĂBICIUNE. SCURGERI de INFORMAȚII din interiorul Ministerului RUS al Apărării

RUSIA dă dovadă de SLĂBICIUNE. SCURGERI de INFORMAȚII din interiorul Ministerului RUS al Apărării

Cu toate că Rusia este recunoscută pentru investițiile sale masive în industria de armament, scurgerile de informații din interiorul Ministerului Apărării rus demonstrează că noul tanc Uran-9 are mari probleme de funcționare.

De curând, Ministerul Apărării din Rusia a declarat că armata rusă a fost înzestrată cu un nou tanc denumit Uran-9. Acesta a fost construit special pentru a fi utilizat în misiunile de sprijin și a avut un impact teribil în testele desfășurate în Siria

 

Înarmat cu rachete anti-tanc, o mitralieră de 7.62 mm și un tun automat de 30 mm, dispozitivul nu a fost creat doar pentru misiunile de sprijin, ci și pentru cele de recunoaștere, putând acționa pe o rază de până la 2 mile.

 

Cu toate că primele teste au fost realizate pe parcursul verii anului trecut, Uran-9 este departe de a fi declarat finalizat. Cu toate că în spațiul public a fost prezentat ca o invenție revoluționară, rapoarte interne scurse prin intermediul unui cercetător al Institutului Central de Cercetare al Ministerului Apărării din Rusia demonstrează că testele realizate în vara anului 2018 au eșuat. 

 

Raza sa de acțiune se rezumă la doar 300 de metri, mult mai puțin decât s-a preconizat. Mai mult decât atât, operatorii au pierdut controlul dispozitivului de 17 ori într-o oră și 1.30. Problemele de control au fost mai mari în mediile urbane deoarece clădirile au interferat cu semnalul.

 

Cercetător al Institutului Central de Cercetare al Ministerului Apărării rus și ofițer al armatei ruse- Andrei Anisimov a declarat că  vehiculele moderne de luptă rusești nu sunt capabile să îndeplinească sarcinile atribuite în tipurile clasice de operațiuni de luptă, precizând că tehnologia necesară pentru a face față unor astfel de sarcini va fi gata în următorii 10-15 ani.

 

Cu toate acestea, Vladimir Dmitriev a declarat că producția primului lot de serie va fi gata în curând, informează Business Insider.